Araba Fiyatları Güncellendi! Araba Fiyatları İkiye Katladı

Araba Fiyatları Güncellendi! Araba Fiyatları İkiye Katladı

Araba fiyatları üzerinde döviz kurları oynaması sebebiyle zam bekleniyordu. Ancak yer alan zam fiyatları oldukça bütçeyi etkileyecek. Sıfır fiyatların yükselmesiyle birlikte ikinci el fiyat piyasasında da büyük oranda etkilenme sağlayacaktır. Detaylar haberimizde.

Sıfır araç fiyatları yılın son zamanlarında kampanyalar yapılarak seri sonu ürünlerin satılmasına teşvik oluyordu Ancak son zamanlarda olumsuz etkilenen döviz kurunda TL’nin değersizleşmesi sonrasında büyük oranda etkilenme sağlanacağı söyleniyordu.

Araba Fiyatlarına Rekor Zamlar Geldi

Yeni açıklanan fiyatlara gören vatandaşlar adeta bir şok yaşadı. Son 2 ayda araba fiyatları tam tamına 300 bin TL’den fazla miktarlara geldi. Bu durum olmasıyla birlikte vatandaşlar ikinci el araçlara yönelik hareketi başlatacaktır. Ancak piyasa dengesi normal olmadığından dolayı da ikinci el piyasasında satışlar olmadığı gözüküyor.

İkinci el piyasasının durgun olması sebebi yaşanan fiyat artışlarından daha çok zam geleceğinden dolayı araç sahiplerini satmak istemiyor. Yaşanan durumlar arasında çip sıkıntısı eklenmesi de tüm dünya üzerinde fiyat artışına sokacaktır. Ancak ekonomik nedenler ve vergilendirme sistemi olması da etkilenen durumlar olarak yer alıyor.