Aleyna Tilki Paylaşım Yaptı! Paylaşım Sonrası Konseri İptal Oldu!

Aleyna Tilki Paylaşım Yaptı! Paylaşım Sonrası Konseri İptal Oldu!

Aleyna Tilki konseri ile ilgili iptal kararı gündem oldu. Ünlü sanatçının attığı tweet yüzünden konserinin iptal edildiği belirtildi. Bu gelişme sonrasında neler yaşanacağı ise merak konusu haline geldi. LGBTİ+ tweeti sonrasında Osmancık Belediyesi'nden konser açıklaması yapıldı.

Aleyna Tilki, attığı bir tweetten sonra konseri iptal edildi. LGBTİ+ karşıtı yürüyüşe tepki gösteren ünlü sanatçı, bu ifadesiyle birlikte dikkatleri üzerine çekti. Dolayısıyla Twitter'da gündem oldu. Öte yandan Osmancık Belediyesi'nden gelen açıklamada ise konserin iptal olduğu duyuruldu.

Bir Tweete Konseri İptal Oldu!

Aleyna Tilki, "LGBTİ+ karşıtı yürüyüş ne ya? Toplumda yarattığınız ayrımcılığın bir karması yok mu zannediyorsunuz? Duygu ve tensel dünyalarımızın protesto edilmesi doğaya aykırı! Zihniyetler çok korkunç" paylaşımında bulunmuştu. Sonrasında ise ünlü şarkıcıya hem destek verildi hem de tepki gösterildi. Dolayısıyla Osmancık Belediyesi yönetimi de tepki gösterenler arasında yer aldı.

Resmi Açıklama Geldi

Osmancık Belediyesi resmi sosyal hesabından yapılan açıklamada "Belediyemizce Osmancık Pirincinin tanıtımı amacıyla organize edilen 2022 Pırlanta Pirinç Kültür ve Sanat Festivali 16-25 Eylül 2022 tarihleri arasında kültür ve sanat etkinlikleri, sportif faaliyetler, yerel etkinlikler, panayır ve ulusal konserlerle düzenlenmektedir. Festival çerçevesinde 'Halk Konseri' ve 'Gençlik Konseri' olmak üzere iki ayrı konser planlanmıştır. Gençlerimizin önerisiyle Gençlik Konserine şarkıcı 'Aleyna Tilki' davet edilmiştir. İlçemiz kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış tarih ve kültür şehridir. Osmancık halkı sanata ve sanatçıya büyük değer vermektedir. Ancak şarkıcı Aleyna Tilki’nin röportajlarında ve 17.09.2022 tarihinde sosyal medyada yapmış olduğu kültürümüzle bağdaşmayan açıklamaları halkımızın nezdinde üzüntüyle karşılanmıştır. 24 Eylül Cumartesi günü düzenlenmesi planlanan konser bugün itibariyle iptal edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadesine yer verildi.