AFAD İstanbul Halkını Uyardı! İstanbul'da Deprem ve Tsunami Bekleniyor!

AFAD İstanbul Halkını Uyardı! İstanbul'da Deprem ve Tsunami Bekleniyor!

Kandilli Rasathanesi'nden gelen açıklamada İstanbul depremi olması durumunda tsunaminin olup olmayacağı bilgisi verildi. Kaç şiddetinde deprem olur ise tsunami meydana gelinir merak ediliyor. Prof Dr. Haluk Özener'in yaptığı açıklama gündeme geldi. İstanbul'daki büyük deprem için tarih verildi mi?

Beklenen büyük İstanbul depremi karşısında vatandaşların önlem alması gerektiği belirtiliyor. Bu konuda deprem çantalarının yanı sıra güvenli bir binada oturmak ve ev içi eşyaların duvara montelenmesi gibi pek çok detay yer almakta. Hal böyle iken tsunami riskinin İstanbul için ne kadar tehlikeli olacağı sorulmakta. Uzmanların verdiği yanıtlara göre Tsunami için AFAD'ın bilgilendirileceği haberi geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener'in yaptığı açıklamaya göre hangi şiddet üstündeki depremlerin tsunami uyarısı olarak AFAD'a bildirileceği öğrenildi. 5.5 şiddet ve üstündeki depremlerde 7 dakika içerisinde tsunami olup olmayacağı AFAD ile paylaşılacak.

Halka Bilgiyi Kim Verecek?

Halk ile tsunami bilgisini AFAD'ın paylaşacağı düşünülüyor. Kandilli Rasathanesi'nin AFAD ile bilgi paylaşma yükümlülüğü var. Kıyı bölgelerinde olan fay hattından ötürü ülkemizde olacak depremlerdeki tsunami hızı dünya geneline göre daha fazla. İstanbul depremiyle birlikte tsunami riski de ortaya çıkıyor. Kıyı ve kıyıya yakın bölgelerdeki bu riske karşı halkın uyarılması oldukça önemli. Büyük depremin ne zaman geleceğiyle ilgili kesin bir bilgi de bulunmamakta.