Açıklamalar Peş Peşe Geldi! Sokağa çıkma yasağı geliyor mu?

Açıklamalar Peş Peşe Geldi! Sokağa çıkma yasağı geliyor mu?

Koronavirüs yılbaşından sonra ciddi artışlarla devam ediyor. Aşılanma süreci daha da hızlanmasıyla birlikte vaka sayıları da tüm dünya da büyük oranda ilerleme sağlıyor. Türkiye de durum ciddiyetini koruyor. Bu şekilde devam edilmesiyle birlikte sokağa çıkma yasağı gelecek mi? Soruları gelmeye başladı. İlerleyen süreçlerde gündem olabilecek bu sorunun detayları haberimizde paylaşım sağlanmıştır.

Koronavirüs tüm dünya üzerinde büyük oranda vakalarda artış gösterdi. Özellikle yılbaşı sonrasında başlayan süreç içerisinde yeni varyantların da olması da psikolojik oranda etkilemeye başladı. Omicron varyantının daha etkili olduğu bu ortamda vaka sayıları daha da yükselirse tam kapanma gelir mi sorusu sorulmaya başladı.

Tedbirler Gelmeye Başlayabilir!

Vaka sayılarının yükselmeye başlamasıyla birlikte tam kapanma ilk aşamada gelmeyebilir. İlk olarak kafe restoranlarda yüzde 50 kapasiteli bir şekilde yaptırım gelecektir. Ancak bu durum da fayda etmezse ilerleyen dönemlerde tam kapanma gelme şansı da bulunuyor.

Kişiler yapacakları tedbirler arasında aşı olmanın önemi vurgulanıyor. Türkiye üç farklı koronavirüs aşısı yapılıyor. Biontech, Turkovac ve Sinovac olarak yer alıyor. Aşılanma yapıldığı taktirde koronavirüsü daha hafif bir şekilde atlatılması da sağlanıyor.

Yurt dışında yılbaşından sonra vaka sayılarının patlaması sonrasında tedbirler alınmaya başladı. Ancak tam kapanma yurtdışında devreye girmedi. Eğer yurtdışında başlayan süreç içerisinde tam kapanma gelirse ilerleyen zamanlar içerisinde Türkiye de gözükme şansı bulunuyor. Ankara’dan gelen haberlere göre tam kapanmaya sıcak bakılmıyor. Ayrıca okulların tekrardan uzaktan eğitime geçmesi de düşünülmüyor. İlerleyen zamanlarda neler olacak göreceğiz.