2023 Yılında Mesai Saatleri Değişiyor Mu Açıklamalar Peş Peşe Geldi..

2023 Yılında Mesai Saatleri Değişiyor Mu Açıklamalar Peş Peşe Geldi..

2023 yılı mesai saatleriyle ilgili güncel gelişmeler gözler önüne serildi. Çalışma ve Sosyal Bakanı Vedat Bilgin'den gelen yorum dikkat çekti. Peki ya mesai saatleri artık 8'den 6'ya mı düşecek? Güncel gelişmelere istinaden bakanlıktan gelen açıklamayı da sizlerle paylaşıyoruz.

Çalışma saatlerinin 09.00 - 15.00 arasında değişeceği iddiası gündemde bomba etki yarattı. Resmi çalışma saati 8'den 6'ya mı düşecek? Bu gelişme sonrasında merak edilenler yanıt bulacak. İşte pek çok kişinin araştırdığı konuya dair bakandan gelen açıklamalar ve çok daha fazlası haberimizde yerini aldı.

Bakandan Açıklama Geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı açıklama ile dikkatleri üzerine çekti. Katıldığı panelde önemli ifadelere yer verdi. Resmi çalışma saatlerinin dünya genelinde de düşürülmeye çalıştığından söz etti ve bunun teknolojinin gerekliliklerinden biri olduğunu vurguladı.

Çalışma Saatleri Düşecek mi?

Öte yandan çalışma saatleriyle ilgili de konuşan bakan, "Saatler kolumuza 8-5 mesaisi düzenlemek amacıyla gelmiştir. Daha önceleri daha da kötüydü. 10 saat. 8 saati biz normal olarak algılamaya başladık. Bugün çoğu ülkede 8 saatin aşağıya çekilmesine dönük çalışmalar var. Geçtiğimiz zamanlarda İngiltere’de bu hususta pilot program başlatıldı. Bunlar yaygınlaşacak." ifadesine yer verdi.