2023 Gelmeden Zamlar Geldi! Ekmeğe de Zam Geldi!

2023 Gelmeden Zamlar Geldi! Ekmeğe de Zam Geldi!

Ekmeğe gelen zam sonrasında merak edilenler yanıt buldu. Hangi şehirde ekmek pahalandı? İşte güncel gelişmelerle birlikte çeşitli detayları sizlerle paylaşıyor olacağız. Ekmekteki son durumu bildiriyoruz. Ekmeğe kaç TL zam geldi?

Ekmeğe gelen zam dikkat çekti. Peki ya güncel olarak bizleri neler bekliyor? Ekmek fiyatlarının artacağı yönündeki görüşmeler ve henüz netlik sağlanmayan konular dikkat çekti. Hangi şehirde zamlanacağı merak edilirken de açıklama yapıldı. Ankara İli Ekmek Fiyat Tarifeleri Değerlendirme Komisyonu kararı ile birlikte ekmek fiyatındaki zam ortaya çıktı.

200 Gramı 5 TL Olacak

Ankara'da ekmeğin fiyatı 200 gramı 5 TL olacak şekilde belirlendi. Dolayısıyla ekmeğe yapılan bu zamla birlikte çeşitli detaylar da ortaya çıkıyor. Peki ya bizleri başka hangi gelişmeler beklemekte? Ekmek fiyatlarının artışına yönelik Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkan Vekili Hüseyin Ar'dan gelen açıklama şu şekilde:

“Toplantıda; ekmek maliyetlerini doğrudan etkileyen un, maya, doğalgaz, motorin, işçilik, su, elektrik, kira gibi tüm temel giderlerdeki artışlar nedeniyle ekmek fiyatının maliyetinin altında kaldığı konuları görüşüldü ve gramajı (200 gram) değiştirmeden ekmek fiyatında yeni bir düzenlemeye gidilmesi konusunda mutabık kalındı. Pişmişi net 200 gram gelen normal ekmeğin 5 TL, pişmişi net 300 gram gelen normal ekmeğin 7.5 TL, pişmişi net 400 gram gelen normal ekmeğin 10 TL’den satılması yönündeki teklifler, komisyon katılımcısı kurum ve kuruluşların temsilcilerinin onayına sunuldu ve tarife oy çokluğu ile kabul edildi.

Tarife komisyonunun oy çokluğuyla kabul ettiği Ankara il ve talepte bulunan ilçelerinde uygulanacak Normal Ekmek Fiyatları Azami Hadlerini Gösterir Ücret Tarifeleri, ilgili kurumlar; Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğünün görüşünün alınmasından sonra, ANKESOB Yönetim Kurulunda görüşüldükten sonra karara bağlanacak.”