2023 Asgari Ücrete Gelmesi Gereken Zam mı Başkan Yardımcısı Açıkladı!

2023 Asgari Ücrete Gelmesi Gereken Zam mı Başkan Yardımcısı Açıkladı!

Asgari ücret kaç TL olacak diye beklenirken CHP Genel Başkan Yardımcısı'ndan önemi bir açıklama geldi. Peki ya asgari ücret kaç TL'ye çıkarılmalı? İşte yakın zamanda zamlanacak asgari ücretteki son durum ve dahası haberimizde.

CHP'den gelen asgari ücret açıklamasında çeşitli detaylara yer verildi. Yapılan açıklamada ise asgari ücretin yanı sıra seçimle ilgili de bazı ifadeler yanıt bulmuş oldu. Peki ya güncel olarak asgari ücrete ne zaman zam yapılacak ve kaç TL olacak?

Asgari Ücret Kaç TL Olmalı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'dan gelen açıklamada bilinmeyenlere yer verildi. Bu noktada asgari ücretin kaç TL olacağı daima soruluyor. Öte yandan asgari ücretin enflasyon ve geçinmeye yönelik ihtiyaç giderecek şekilde düzenlenmesi gerektiği vurgulandı. Torun'dan gelen açıklamada 'Her asgari ücret yükseldiğinde satın alma gücü de aynı paralelde düşüyor. Ekonomiyi düzgün bir rotaya sokmadığınız sürece asgari ücreti ne kadar yükseltirseniz yükseltin bu çaba boş. Biz yine de 10 bin TL'nin üzerinde olmalıdır diyoruz. Asgari ücretli vatandaş farkında ücreti her arttığında satın alma gücü azalıyor. Herkes bunun farkında. Gidişat kötü, gidişatın düzeltilmesi lazım.' ifadesine yer verildi.

Sandık İçin de Mesaj Verdi!

Sandık güvenliği konusunda da açıklama yapan Torun: "Sandık güvenliğiyle ilgili en hazır parti biziz! Şu anda bunu net olarak iddia ediyorum, 'Güncel olarak sürekli eğitimler veriliyor, kontroller yapılıyor. Vekiller, MYK üyeleri süreci takip ediyor. Tüm bunların yanı sıra Sayın Genel Başkanımız kendisi demo yapıp bilgisayarından izliyor." dedi.