SGK'dan Milyonların Beklediği Açıklama Geldi! Yardım Alanlara Sigorta Prim Fırsatı da Sunacak!

SGK'dan Milyonların Beklediği Açıklama Geldi! Yardım Alanlara Sigorta Prim Fırsatı da Sunacak!

SGK sosyal yardımla ilgili düzenlemeler bir yana, sigorta primleriyle ilgili bir adım daha atılacak. Böylelikle SGK'nın nakdi sosyal yardım alanların istihdamı için önemli bir hamlede bulunacağı belirtiliyor. İşte güncel gelişmeler ve çok daha fazlası haberimizde yerini aldı.

SGK, düzenli olarak nakdi sosyal yardım alanlar için önemli bir hamlede bulunacak. Şartlı eğitim yardımları, şartlı sağlık yardımları, şartlı gebelik yardımları, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yardımlar, muhtaç asker ailelerine yönelik yardımlar gibi aylık nakdi ödeme yapılan kişileri kapsayacak bu değişiklik dikkat çekiyor.

İstihdamda Sigorta Prim Ödemeleri

SGK, bu tarz nakdi sosyal yardım alan kişilerin istihdamı sağlanması durumunda, sigorta primlerini 1 yıl boyunca karşılamakta. İşverenlerin ödemesi gereken sigorta primi tahsilatından vazgeçileceği bilgisi iletildi.

İstihdam İçin Önemli Adım

Öte yandan bu adımın istihdam adına önemli olduğu vurgulanıyor. Kişiler için 1 yıl sigorta prim tahsilatından vazgeçilmesi dikkat çekti. Bakalım SGK'dan gelen hamle ile birlikte işsizlik oranında olumlu bir gelişme yaşanacak mı göreceğiz. Son zamanlara damgasını vuran bu gelişme ile birlikte çeşitli detaylara yer verildi. Bunun haricinde SGK ile ilgili güncel gelişmeler yaşanması halinde haber sitemiz üzerinden gerekli bilgileri elde edebileceksiniz.