Özel Öğrenci Yurtlarına Zam Sınırlaması Geliyor! Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Büyük Hamle!

Özel Öğrenci Yurtlarına Zam Sınırlaması Geliyor! Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Büyük Hamle!

Özel öğrenci yurtlarına yapılacak zammın sınırlanması dikkat çekti. Son zamanlarda ateş pahası haline gelen özel yurtlar gündemde idi. Öğrenciler, yurt bulma konusunda sıkıntı çekiyor. Şimdi ise nasıl bir gelişme yaşanacak hep birlikte göreceğiz. Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan şaşırtan adım geldi.

Yurt bulmakta sıkıntı çeken öğrenciler, senelik fiyatı 100 bin TL'yi aşan yurtlarda kalamıyor. Dolayısıyla nerede barınacaklarını kara kara düşünmeye başladılar. Bu noktada nasıl bir adımın atılacağı ise merak konusu haline geldi. Öyle ki güncel gelişmelerle birlikte çeşitli ifadelere yer verildi. Özel öğrenci yurtları için alınan kararla beraber zam oranının kısıtlandığı görüldü. Peki ya bu durum öğrencilerin yurt sorununu çözecek mi?

Öğrenciler Yurt Bulabilecek mi?

KYK yurtlarındaki kapasitenin artırılması dikkat çekmişti. Ancak bu durum öğrencilerin yurt sorununu çözmesine yetmedi. Özel yurtlardaki fahiş zamlardan sonra bakanlıktan gelen hamle ise dikkat çekti. Yurtlardaki zamma ilişkin sınırlama getirildi ve buna göre bir hamle yapılacağı belirtildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Açıklama

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın kararı sonrasında özel öğrenci yurtlarına yapılacak toplam zam Yİ-ÜFE ve TÜFE toplamının yarısına eklenecek 5 puandan fazla olamayacak. Bu karar önümüzdeki aylardaki zamları ne oranda etkileyecek hep birlikte göreceğiz.