Memur ve Emekli Enflasyon Zammı Alacak! Şimdiden Maaşlarda Yüzde Kaç Artış Olacak?

Memur ve Emekli Enflasyon Zammı Alacak! Şimdiden Maaşlarda Yüzde Kaç Artış Olacak?

Yıllık enflasyon oranındaki son gelişmeler dikkat çekti. TÜİK'ten gelen açıklama sonrasında gözler memur ve emekli maaşlarına çevrilmiş durumda. İşte pek çok kişinin yakından takip ettiği detaylar ve dahası haberimizde olacak. Memur ve emekliler ne kadar zam alacak?

Memur ve emeklinin yılbaşında alması beklenen maaş zammına ilişkin çeşitli detaylara yer verildi. Pek çok kişinin merak ettiği detaylar ve çok daha fazlası ortaya çıkıyor. Öte yandan TÜİK'ten gelen yıllık bazda enflasyon açıklaması dikkat çekti. Bu açıklama sonrasında memur ve emeklinin alabileceği zamla ilgili çeşitli ifadelere yer veriliyor.

TÜİK Enflasyonu Açıkladı!

TÜİK, yıllık bazda enflasyonun %80,21 olduğunu söyledi. Bu güncel gelişme ile birlikte çeşitli ifadelere yer verildi. Pek çok kişi olacakları merak ediyor. Özellikle de son zamanlarda TÜİK  açıklamalarına istinaden maaşların da buna göre şekilleneceği bilinmekte. Son iki aydaki enflasyon artışı da zamdaki yerini alacak.

Enflasyon Farkı %3,86  Oldu

Son 2 ayın enflasyon farkı büyük öneme sahip. Çünkü yapılacak zammın yılın ikinci dönemini kapsayacağı bilinmekte. Temmuzdan Aralık'a kadar olan kısımdaki enflasyona göre 2023 yılının Ocak ayındaki maaşın değişeceği vurgulanıyor. Emekli ve memur bu konudaki beklentilerini korumakta. Bakalım önümüzdeki ayların enflasyon oranı yüzde kaç olarak açıklanacak hep birlikte göreceğiz.