Kiracı ve Ev Sahiplerini İlgilendiren Karar Meclisten Geçti! Ekim Son Tarih!

Kiracı ve Ev Sahiplerini İlgilendiren Karar Meclisten Geçti! Ekim Son Tarih!

Meclis'ten geçmesi beklenen düzenleme sonrasında arabulucu avukatlarla ilgili çeşitli detaylara yer verilecek. Arabulucu avukatlarla ilgili merak edilen sorular yanıt buluyor. Güncel detaylarla birlikte çeşitli ifadelere yer verildi. İşte düzenlemeye ilişkin bilgiler ve dahası haberimizde...

Yakın zamanda Meclis'ten geçmesi beklenen düzenleme ile birlikte kiracı ile ev sahibi arasındaki uyuşmazlıkların ortadan kaldırılacağı belirtiliyor. Arabulucu avukatların bu konuda görev üstleneceği gelen bilgiler arasında. Peki ya uzmanlardan gelen açıklamalarda hangi ifadelere yer verildi?

Ev Sahibi Kiracı Arasındaki Sorunlar Çözülecek

Yapılan açıklamada Ekim ayından sonraki zaman dilimlerinde arabuluculuk zorunlu hale gelecek. Dolayısıyla taraflardan birinin arabulucu istemesine rağmen diğerinin buna razı olmama şansı kalmayacak. Öte yandan zorunluluk içereceği için de sorunun çözümü adına arabulucu avukat tercih edilecek.

Düzenleme İşe Yarayacak mı

Öte yandan ev fiyat ve kiralarının beklentilerin üzerinde arttığı bu dönemde arabulucu avukatların işlevi oldukça önemli gözüküyor. Sizler de ev sahibi veya kiracı olarak yaşayacağınız problemlerde arabulucu avukatlara ihtiyaç duyabilirsiniz.