İnternetten Alışveriş Yapanları Üzen Açıklama Geldi! Ticaret Bakanlığı Resmi Olarak Açıkladı!

İnternetten Alışveriş Yapanları Üzen Açıklama Geldi! Ticaret Bakanlığı Resmi Olarak Açıkladı!

İnternetten alışverişle ilgili Ticaret Bakanlığı'ndan önemli bir karar geldi. Pek çok kişinin yakından takip etmekte olduğu Yönetmelik değişikliği dikkat çekiyor. Resmi Gazete'de yayınlanan bu değişiklik, teknoloji ürünlerinin koşulsuz iade hakkını kapsamakta.

Ticaret Bakanlığı'ndan gelen adımla birlikte koşulsuz iade hakkına ilişkin çeşitli ifadelere yer verildi. Cayma hakkı kullanılarak iade yapılırken çeşitli masrafların müşteri tarafından karşılanabileceğine işaret ediliyor. Dolayısıyla hem koşulsuz iade hakkının teknolojik ürünlerde kaldırılması hem de farklı değişikliklerin yapılması dikkat çekti.

Ticaret Bakanlığı'dan Şok Hamle!

Ticaret Bakanlığı, yaptığı bu hamle ile dikkatleri üzerine çekti. Öyle ki bakanlık, Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlanmasını sağladı. Şimdi ise cayma hakkının 14 güne çıkarılması da konuşuluyor. İnternetten alışverişte oldukça farklı bir döneme giriş yaptığımız belirtiliyor. Güncel gelişmelerle birlikte çeşitli ifadelere yer verilmesi şaşırttı.

Teknoloji Ürünlerinde Geçerli!

Öte yandan koşulsuz iade hakkının ortadan kaldırılması teknoloji ile ilgili ürünlerde geçerli olacak. Dolayısıyla diğer kategorilerdeki ürünler için bu gelişme henüz yaşanmış değil. Bakalım yakın zamanda internetten alışverişe dair daha farklı güncellemeler ortaya çıkacak mı göreceğiz.