Geri Ödeme Listesindeki Oranlara Müdahale Geldi!  Geri Ödeme Bedellerinde Yüzde 100'e Kadar Artış

Geri Ödeme Listesindeki Oranlara Müdahale Geldi! Geri Ödeme Bedellerinde Yüzde 100'e Kadar Artış

Tıbbi malzeme geri ödeme bedellerindeki değişiklik gözler önüne serildi. Öte yandan fiyatların %100'e kadar arttığı belirtiliyor. Peki ya tebliğ düzenlemelerine dair başka neler biliyoruz? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan gelen haber büyük ses getirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan gelen haberle birlikte tıbbi malzeme geri ödeme bedellerine ilişkin iyileştirme yapıldığı haberi iletildi. Peki artış yüzde kaç oldu? Pek çok kişinin takip ettiği güncel gelişmelerle beraber tıbbi malzeme geri ödeme bedellerine ilişkin son durum merak ediliyor.

Artış %10'dan Başlıyor

Yayınlanan tebliğ düzenlemeleri ile birlikte artışların %10'dan başladığı ifade edildi. Öte yandan %100'e kadar çıktığını da belirtelim. Tüm bu gelişmelerin yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bu hamlesi büyük ses getirecek. Tıbbi Cihaz Fiyatlarında Yapılan Sağlık Uygulama Tebliği Düzenlemeleri esasında değişiklikler gözler önüne serildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği’nde (SUT) Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği de geçtiğimiz gün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Genel Sağlık Sigortalıları Kapsıyor

Genel sağlık sigortalıları için kullanılan ilaçlar ve tıbbi malzemelerde geri ödeme bedellerine ilişkin düzenleme yapıldı. Dolayısıyla detaylı tablo incelendiğinde yurt dışındaki bazı ilaçların listeye eklendiği de vurgulanmakta.