EYT Detaylarını Bakan Bilgin Açıkladı! Kimler Nasıl Emekli Olacak?

EYT Detaylarını Bakan Bilgin Açıkladı! Kimler Nasıl Emekli Olacak?

EYT için son açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Bakan öyle bir formülden söz etti ki herkes şaşırdı. Peki ya emekli olmak isteyenler neye dikkat etmeli? İşte EYT'liler ile ilgili ortaya atılanlar ve çok daha fazlası haberimizde yerini alacak.

EYT için çeşitli formüllerin masaya yatırıldığını biliyoruz. Çalışmalar devam ederken, hangi düzenlemenin yürürlüğe gireceği merak konusu haline geldi. Dolayısıyla emekli olmak isteyenler bu gelişmeleri yakından takip edecek. EYT'liler için çeşitli formüller ortaya atılsa da henüz bir karar kılınmadı.

Bakan Açıklama Yapmıştı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı açıklama ile tek formül belirleneceği konusunda önemli bir ifadeye imzasını atmıştı. Dolayısıyla hangi formülün aktif olacağı merak konusu haline geldi. Çünkü pek çok formül ortaya atıldı fakat içlerinden hangisinin kullanılacağı bilinmiyor. Ya da hepsinin birleştirildiği tek formül mü gündemdeki yerini alacak göreceğiz.

SGK Primleri Etkili Olacak

Öte yandan SGK primlerinin oldukça belirleyici olması bekleniyor. Öte yandan yaş beklemekte olan kişilerin, bekleyeceği yaşı yarıya düşürme gibi bir hamlede de bulunabilirler. Bu noktada Bakan Vedat Bilgin'in açıklamaları daha belirleyici olacaktır. Bakalım yakında bizleri nasıl bir gelişme bekliyor göreceğiz. 2023 yılının Ocak ayı fazlasıyla kritik geçeceğe benziyor.