Emekli Olmak İsteyenler Dikkat Etsin! Belgeler Artık Buradan Yüklenecek!

Emekli Olmak İsteyenler Dikkat Etsin! Belgeler Artık Buradan Yüklenecek!

Kamu görevlilerinin özlük dosyaları ile ilgili belgeleri HİTAP üzerinden yüklenecek. Dolayısıyla sizler de emeklilik için artık elektronik ortamdan yararlanacaksınız. Çeşitli belgelerin yüklenmesi ve belge ihtiyacının giderilmesi buradan gerçekleşecek. 15 Kasım kritik tarih olarak belirtildi.

Emekli olmak isteyenler için dikkat edilmesi gereken gelişmeler aktarıldı. Kamu kuruluşlarında çalışanlar için belgelerin artık elektronik posta üzerinden teslim edileceği ve dolayısıyla emeklilik işlemlerinin HİTAP üzerinden sağlanacağı belirtildi. Bu gelişme sonrasında neler olacağı merak ediliyor. Hedeflenen durum, emeklilik işlemlerinin en kısa sürede tamamlanması ve bu sayede kişilerin emekliliğinde bir sıkıntı yaşanmamasıdır. Dolayısıyla HİTAP üzerinden gerçekleşecek işlemlerle birlikte gönderilecek belgeler konusunda da bir sıkıntı yaşanmayacak.

15 Kasım'dan İtibaren Geçerli Olacak

Emeklilik işlemleri için gönderilmesi gereken belgeler ve çeşitli işlemler, 15 Kasım 2022 tarihinden itibaren sadece HİTAP üzerinden geçerli olacak. Dolayısıyla sizler de bu tarihe göre hareket edebilirsiniz. Eğer belirlenen tarihten sonra belge gönderme işlemi gerçekleştirecekseniz bu parantezi unutmayın. Emekli olmak isteyen pek çok kişinin dikkatini çeken bu durumla birlikte, kamu kuruluşlarında çalışanların öncelik alması gerekiyor.