Elektrik Faturalarına Bir Zam Daha Geliyor! Açıklamalar ve Zamlar Peş Peşe Geldi!

Elektrik Faturalarına Bir Zam Daha Geliyor! Açıklamalar ve Zamlar Peş Peşe Geldi!

Elektrik faturasını zam gelip gelmeyeceği merak söz konusu olurken alınan bilgiler neticesinde EPDK resmi bir açıklama yaptı. İşte haberin tüm detayları..

Son zamanlarda özellikle doğalgaza zam geleceğine yönelik iddialar gündeme gelse de alınan bilgiler neticesinde bu konu hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. Şimdi ise elektriğe zam geleceğine yönelik iddialar gündeme gelirken epdk'dan açıklama gecikmedi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından uygulanan iletim ek ücreti, Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin iletim tarifesinin binde beşi olacağına yönelik açıklamalarda peş peşe geldi. EPDK, 2023 yılında uygulanacak iletim ek ücretinin bedelini açıkladı. Böylece TEİAŞ’nin iletim tarifesinin binde beşi olarak belirlendi. Belirleme alınan bilgiler neticesinde resmi gazetede resmen yayınlandı.

TEİAŞ tarafından aylık hesaplanan iletim ek ücretleri ise alınan bilgiler neticesinde takip eden ayın 25’ine kadar EPDK hesabına yatırılacak. Antalya İletim Tesisine ilişkin iletim tarifesi de tadil edilmek ile birlikte tesiste günlük iletim hizmet bedeli metreküp başına benzin için 11,38 lira olduğu da belirlendi. Yani yapılan açıklamaya göre alınan bilgiler neticesinde bu karar bir sonraki ayın 25'inde uygulanmak ile birlikte uygulanacak olan tarife de adeta bugün resmi gazetede yayınlanarak ilan edildi.