Bakan Bilgin EYT Hakkında Müjdeli Haberi Duyurdu! Milyonlar Sabırsızlıkla Bekliyor!

Bakan Bilgin EYT Hakkında Müjdeli Haberi Duyurdu! Milyonlar Sabırsızlıkla Bekliyor!

EYT ile birlikte 3600 ek göstergenin de sonuçlanması bekleniyor. Öte yandan taşeron, mevsimlik ve sözleşmeli işçilere yönelik bir adım atılacak mı? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e konuyla ilgili sorular soruldu. Dolayısıyla merak edilen sorular yanıt buldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı basın açıklamasıyla beraber çeşitli detaylara değindi. EYT, 3600 ek gösterge gibi çeşitli düzenlemelerin hemen ardından sıra taşeron işçilere gelecek mi merak konusu haline geldi. Öyle ki yakın zamanda bu konuyla ilgili bir açıklama yapılması bekleniyordu. Vedat Bilgin'in aktardıkları oldukça önemliydi.

Müjdeli Haber Verildi!

Bakan Bilgin, yaptığı açıklamada taşeron ve mevsimlik işçiler için sağlanacak çalışmalarla birlikte sözleşmeliler hakkında sorular sorulunca “Gündemde tabii. Sözleşmelilere ilişkin çalışmayı bitirmek üzereyiz. Önümüzdeki günlerde kamuoyuna yansır. Geçici işçiler konusunu da hemen çözeceğiz. Taşeronu ondan sonra ele alıyoruz” açıklamasında bulundu.“(Sözleşmeli işçiler konusu) Ayın sonuna doğru veya Eylül’ün ilk haftasında açıklayacağız”  açıklamasında bulundu.

EYT'den Sonra mı Çıkacak?

Öte yandan sözleşmeliler için ne zaman bir adım atılacağı merak ediliyor. Güncel gelişmeler ve çok daha fazlasını sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Özellikle de son zamanlarda çeşitli detaylardan söz ediliyor. Bakalım 2023 yılı itibarıyla bir sonuca varılacak mı göreceğiz.