Aile Destek Programına Yoğun İlgi! Senelik 7200 TL Destek Veriliyor

Aile Destek Programına Yoğun İlgi! Senelik 7200 TL Destek Veriliyor

Aile Destek Programı ile beraber aylık 600 TL'ye kadar ödeme gerçekleşiyor. Yıllık ise 7200 TL'lik destek sağlandığı belirtildi. Dolayısıyla eğer sizler de bu yardımdan faydalanmayı planlıyorsanız hangi şartları karşılamalısınız? Bakan Yanık'tan gelen açıklama dikkatleri üzerine çekti.

Aile Destek Programı ile beraber sosyal yardımlara önemli bir bütçe ayırıldı. Öte yandan gelen açıklamalar sonrasında çeşitli ifadelere yer verildiği gözüküyor. Peki ya güncel olarak neler biliyoruz? Bakan Derya Yanık'tan gelen açıklamalar ve çeşitli detaylar gözler önüne serilecek. Sizler de senelik 7200 TL'lik destek için hangi şartları karşılamalısınız?

4 Milyon Başvuru Yapıldı

Öte yandan Bakan Yanık'tan gelen açıklamada Aile Destak Programı'na 4 milyon kadar başvuru yapıldığı ortaya çıktı. Bu gelişme oldukça dikkat çekiciydi. Haliyle pek çok kişinin yakından takip ettiğini belirtelim.

Bakan Yanık, açıklamasında “Bu kapsamda 1,6 milyon haneye SYDV’lerimiz aracılığıyla hak sahipliği verildi. İlk aşamada başvurusu onaylanan yaklaşık 831 bin haneye toplamda 427,9 milyon TL ödeme gerçekleştirdik. Geriye kalan hanelerimize ise ödemelerimizi önümüzdeki süreçte yapacağız. Böylece hak sahipliği kararı verilen toplamda 1,6 milyon hanemize ödemelerimizi gerçekleştirmiş olacağız. Türkiye Aile Destek Programımıza gelen başvuruları ivedi bir şekilde inceleyeceğiz ve vatandaşlarımızın bu desteğimizden istifade etmesini sağlayacağız”  sözlerine yer verdi. Gelinen noktada Aile Destek Programı'nın aylık 600 TL'ye kadar ve yıllık 7200 TL'ye kadar destek verdiği biliniyor.