Asgari Ücret 2023 Yılında Kaç TL Olacak? Bakandan Gelen Müjdeli Açıklama Milyonları İlgilendiriyor!

Asgari Ücret 2023 Yılında Kaç TL Olacak? Bakandan Gelen Müjdeli Açıklama Milyonları İlgilendiriyor!

Asgari ücret için bakanlıktan nasıl bir açıklama geldi? 2023 yılına ilişkin çeşitli detaylara yer verildi. Pek çok kişinin yakından takip ettiği gelişmelerle beraber asgari ücrette 7000 TL iddiası büyük ses getirdi. Milyonlarca çalışan bu haberi bekliyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'ndan son dakika gelişmesi...

Asgari ücret açıklaması ile birlikte pek çok kişinin merak ettiği sorular yanıt buldu. Öyle ki Temmuz ayında gelen zamla birlikte net maaş 5500 TL olmuştu. Şimdi ise 2023 Yılı Ocak ayı için Aralık ayında ne kadar zam yapılacağı tartışılıyor. Enflasyon oranına göre bir karar verilmesi beklenecek. Dolayısıyla bu fiyat değişimiyle beraber de çeşitli gelişmeler yaşanacak.

Yeni Asgari Ücret 7000 TL Olur mu?

Yakın zamanda Aralık ayında açıklanacak enflasyon oranları ile birlikte zam yapılması bekleniyor. Dolayısıyla asgari ücret için 7000 TL tahmininde bulunulsa da çeşitli detaylar gözler önüne serildi.

Bakan Ne Demişti?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, yaptığı açıklamada "Yıl sonunda bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız" ifadelerini kullandı. "Asgari ücreti net 5 bin 500 olarak düzenledik. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bunun için insanlarımızdan sabır bekliyorum. Yılbaşında inşallah bu tabloyu yine değerlendirecek gerekeni yine yapacağız. Vatandaşımızdan sabır bekliyorum" ifadesine yer verdi.