Yazılımcılar Vergi İncelemesine Giriyor!

Yazılımcılar Vergi İncelemesine Giriyor!

Yazılımcıların vergi incelemesine gitmesiyle beraber ortalık bir daha karıştı. Kimler için geçerli olacak detaylar haberimizde mevcut.

Youtube üzerinden kazanan fenomenlerin vergi incelemesine takılmasıyla beraber yazılımcılar da gelirleri incelenmeye başlayacak. Türkiye genelinde yapılacak aramalar başlangıç gösterildi. Yazılımcılar için hangi bölümler için vergi incelemesi başlatılacak detaylar haberimizde paylaşıldı.

Yazılım Vergi İncelemesi Başlatılıyor!

Daha önce tüm Türkiye tarafında bilinen Youtuberler’a geçmişe yönelik vergi cezaları getirilmişti. Bu tür kişiler banka hesap hareketlerine bakılarak hareket edildi. Google İrlanda üzerinden gelen paraları görerek geçmişe vergi incelemesi yapıldı. Bunun sonuncunda birçok kişi vergi cezası kesildi. Bu durum yazılımcılar içinde geliyor.

Cezaların oldukça büyük bir kısımda olduğu da gözüküyor. Bu daha çok oyun geliştirici kısımda olan kişiler için tutulacağı da konuşuluyor. Bu tür serbest meslek de uğraşan kişiler maddi gelir sağladığı için firma açmadığından dolayı vergi vermiyor. Bu yüzdende cezalar da süresine göre artış gösteriyor.

Cezalar Kimlere Verilecek?

Şimdiden tartışma konusu olması beraber tespitlerin nasıl yapılacağı merak konusu oldu. Bu tür tespitler araştırmayla yada şikayetle oluşabilir mi şimdiden bekleniyor. Araştırılma konusunda kriterler neler yıllık olarak kazanç ne kadardan oluşuyor detaylı açıklama yapılmadı. Öğrencilerin internetten kazanmasıyla birlikte bu yolda kazançlarında şirket zorunluluğumu gelecek merak konusu. Haberin çıkmasıyla beraber internet forum sitelerinde tartışmalara açıldı. Bu yoldan para kişiler de tepki gösterse de bulunacağı vakit büyük bir problem bekliyor olacak.

Vergi Mahkemeleri Başvuruları Artış Var

Vergi konusunda birçok geçmişe yönelik cezaların artış olduğu gözüküyor. Kişiler elde ettiği gelirleri kendince alınca bu tür birikim yapınca ileri ki seneler de problem oluyor. Devletin yaptığı tespitlerle vergi verilmeyen kazançların cezası fazlasıyla oluyor. Bunun için haberi olmayan yada haberi olmasıyla birlikte gene de şirket açmayan kişileri büyük cezalar bekliyor. Youtuber olan fenomenlere de ayrım yapılmadan cezalar kesilmişti.

Yazılımcıların çıkmasıyla beraber bazı kişiler de Tiktok üzerinden para kazanan kişilerinde açığa alınması gerektiğini söyledi. Bu tür internetten para kazanma yolu için vergi olayların bir rehber niteliğinde bir yer gerekiyor. Aksi halde çoğu kişi bu tür konularda ileride kazandığından çok cezayı ödeyecek duruma düşebilir. İleri de ne tür gelişmeler yaşanacak şimdiden merak konusu oldu.