Süte Zam Geldi! Haliyle Kırmızı Et Grubuna da Zam Yolda! Kırmızı Ete Zam Gelecek mi?

Süte Zam Geldi! Haliyle Kırmızı Et Grubuna da Zam Yolda! Kırmızı Ete Zam Gelecek mi?

Kırmızı ete yeni bir zam geleceği yönündeki açıklamalar büyük yankı uyandırdı. Hali hazırda pahalı olduğu düşünülen ete yeniden zam mı yapılacak? Bu noktada Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu çeşitli ifadelere yer verdi.

Kırmızı et fiyatlarına yeni bir zam geleceği konusunda çeşitli açıklamalar yapılıyor. Özellikle de sosyal medyada konuya dair büyük bekleyiş söz konusu. Peki ya güncel olarak kırmızı et fiyatlarına ilişkin neler biliyoruz? Merak edilenler ve çok daha fazlası yanıt bulacak. Federasyondan gelen açıklama doğrultusunda yeni bir zam olup olmayacağı yönünde bazı ifadelere yer verildi.

Zam İddiaları Reddedildi

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı'dan gelen açıklamada zam iddialarına ilişkin çeşitli ifadelere yer verildi. Peki ya kırmızı et fiyatlarına ilişkin bizler neler biliyoruz? Son zamanlara damgasını vuran bu iddialara ilişkin önemli açıklamalar yapıldı. Öte yandan pandemiden beri ete yapılan zammın düşüklüğü hakkında da ifadeler gündemdeydi.

Spekülatörlük mü Yapılıyor?

Federasyon Başkanı Yardımcı'nın açıklamaları doğrultusunda et fiyatlarına gelecek zam için spekülatörlük ifadesi gündemde yerini aldı. Öte yandan kendisinden Yakın zamanda kırmızı ete bir zam görünmüyor. Geçen seneki etin kilosu ile şu anda sattığımızın etin arasında yüzde 30 zam oranı var. Her gıda maddesine 3-4 katı zam gelirken, baktığımız zaman şu an en ucuzu ettir. Pandemiden beri ete yüzde 30 zam geldi"  açıklaması da geldi.