Staj Başlangıcı EYT Kapsamında mı Olacak? EYT'lilere Güncel Müjdeler Verildi!

Staj Başlangıcı EYT Kapsamında mı Olacak? EYT'lilere Güncel Müjdeler Verildi!

EYT'lilerin yakından takip ettiği detaylar ve çok daha fazlasına yer veriliyor. Güncel olarak bizleri neler beklemekte? Son zamanlara damgasını vuran bu detay sonrasında staj başlangıcının dahil olup olmadığı merak edildi. Bakanlıktan EYT staj başlangıç açıklaması geldi.

EYT düzenlemesinin yasalaşmasına az bir zaman kala pek çok soru soruluyor. İlk etapta 1.5 milyon EYT'linin emekli olacağı bilinmekte. Güncel gelişmelerle birlikte çeşitli ifadelere yer verildi. Özellikle de bazı detaylara hakim olundu. Son zamanlara damgasını vuran EYT'lilerde en merak edilen konulardan biri de staj süresinin emekliliğe dahil edilip edilmeyeceği.

Staj Başlangıcı EYT'den Sayılır mı?

Staj başlangıcı EYT'den sayılacak mı merak ediliyor. Bu noktada bakanlığın açıklaması dikkat çekecek. Dolayısıyla son olarak kendisine bu soru sorulduğunda yaptığı açıklamada "Onlar EYT kapsamında değil zaten. Sigorta girişi olanlarda bir sorun yok. Çıraklık ve stajyerlik bir sigorta girişi değil. Onlar sağlık sigortasını korumak üzere geliştirilmiş bir sistem" ifadesine yer vermişti.

EYT'lilere Üzücü Haber

Staj başlangıcı ile ilgili açıklama sonrasında binlerce vatandaş beklediğini alamadı. Yine de hali hazırda milyonlarca EYT'linin ilk etapta emeklilik fırsatından yararlanacağı belirtiliyor. Bu noktada atılacak adımlar da Ocak 2023 itibarıyla kesinleşecek.