SGK Emeklilik Yaşından Düşecek! Erken Emeklilikle İlgili Son Gelişmeler!

SGK Emeklilik Yaşından Düşecek! Erken Emeklilikle İlgili Son Gelişmeler!

Emeklilik artık hayal olmaktan çıktı. Erken yaşta emekli olmak için gerekli şartlara değineceğiz. SGK'nın toplu ödeme fırsatına ilişkin pek çok soru işareti bulunmakta. Kadın ve erkekler için ayrı emeklilik formülleri geliştirildi. Ev hanımları nasıl emekli olacak? İşte merak edilen sorular ve yanıtları...

Erken emekli olmak isteyen vatandaşların merak ettiği bazı hususlar bulunuyor. Özellikle de yaşlarından düşülerek emekli edilmesi konusunda büyük talep var. EYT'liler de bu konuda büyük bir beklenti içerisinde. Peki, 50'li yaşlarda emekli olabilmek için ne yapılması gerek? Erken yaşta emeklilik için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Üstelik toplu prim ödemesi ile de yıllar öncesinden emekli maaşı almaya başlayabilirsiniz.

Borçlanarak Prim Ödeyebilirsiniz!

Sigorta priminizi borçlanma yöntemi ile ödemeniz halinde yıllarca beklemenize gerek kalmayacak. Toplu ödeme yapmanız için hangi şartlar sunulmaktadır? Öncelikli olarak kadınların çocuk başına 2 yıldan olmak üzere toplam 6 yıl sigorta primi borçlanması yapabildiğini belirtelim. 3 çocuk sahibi bir kadının 6 yıl erkenden emekli olma şansı bulunuyor.

Erkeklerde Askerlik Ödemesi

Erkeklerin ise askere gittikleri sürenin sigorta primi olarak ödenebileceği belirtilmekte. Bu yöntem ile SGK'lıların çok daha önceden emekli olmaları sağlanacak. Çeşitli detaylar için SGK'ya müracaat edebilir ve konu ile ilgili çeşitli bilgiler edinebilirsiniz. Milyonların merak ettiği bu gelişmede sizler de emeklilik fırsatı elde edebilirsiniz.