SGK 40'lı Yaşlarda Emeklilik İçin Gerekli Olan Şartları Açıkladı!

SGK 40'lı Yaşlarda Emeklilik İçin Gerekli Olan Şartları Açıkladı!

SGK'dan emekli olmak için gerekli olan şartlar arasında pek çok detay hiçe sayılıyor. SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kurlular için prim günü ne kadar olmalı? Kaç yıl çalışılmalı ve ne zaman emekli olunacak? Emeklilik yaşınıza dair merak edilenleri derledik. 40'lı yaşlarınızda emeklilik için yapılması gerekenler...

SGK'lı vatandaşların merakla beklediği erken emekliliğe dair çeşitli detayları paylaşıyoruz. Sigorta prim günlerinizden kayıt tarihinize kadar bilinmeyenler aktarıldı. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı için değişen pek çok şart bulunuyor. Bu nedenle emeklilik yaşınızın düşürülmesi veya kaç olduğunu tespit etme konusunda araştırma yapmalısınız. İşte sizler için yaptığımız araştırma sonucunda ortaya çıkan detaylar...

SSK'lı Emeklilik Şartı

SSK'lı çalışanların emeklilik için 7200 prim gününü yatırmaları gerekmektedir. Bu nedenle çalışma süresini de göz önünde bulundurmalısınız. Özellikle de 40'lı ve 50'li yaşlarda emeklilik için sigorta kayıt tarihinizin eski olmadı bir avantajdır.

Bağ-Kur'lularda Prim Ödemesi

Bağ-Kurlu olan vatandaşların prim günü bakımından 9000 günü doldurmaları şart koşuluyor. Sonrasında emeklilik yaşına dair sigorta giriş tarihinizin etkisi tartışılmaz derecede fazladır. Genel olarak bu tarihe dikkat edilmese de zamanla yapılan değişiklikler emeklilik yaşını da etkiledi.

Emeklilik Sandığı'nda ise Bağ-Kurlularda olduğu gibi 9000 prim günü şartı ön planda yer alıyor. Bunun dikkate alınması emekliliğinizi etkileyebilir. Prim gününü erken doldurmanın daima iyi olacağını belirtmeliyiz.