PTT Son Dakika Olarak Duyurdu! Başvuran Herkese 1 Yıl Boyunca 1100 TL Ödeme Yapılacak..

PTT Son Dakika Olarak Duyurdu! Başvuran Herkese 1 Yıl Boyunca 1100 TL Ödeme Yapılacak..

PTT'den yapılacak ödemelere bir yenisi daha eklendi. Ailelere sağlanacak destekle birlikte aylık 1100 TL'lik ödeme sağlanacak. Peki ya bu fırsattan kimler yararlanabilir? Gündemde bomba etkisi yaratan bu sosyal yardım haberi sonrası bilinmeyenler ortaya çıktı. İşte nakit destek sağlanacak kişiler...

Ailelere aylık olarak yardım ödemesi yapılacak. Bu ödemelerden kimler nasıl faydalanabilir? Özellikle de uzun ve kısa dönem askerlik yapacak kişilerin ailesine sağlanan destekler gündeme geldi. 3 ay ve 12 aylık süreçlerle birlikte yapacağınız askerlik süresine göre alınacak ödemeler de değişkenlik göstermektedir. Dolayısıyla nasıl başvuru yapılacağı ve hangi şartların karşılanması gerektiğinden söz edeceğiz.

Ne Kadar Ödeme Yapılacak!

Yapılacak ödemenin aylık minimum 275 TL olduğu belirtildi. İki ayda bir 550 TL ödeme yapılacak. Üstelik uzun ve kısa dönem askerlikte yapılacak ödemeler de değişkenlik gösterecek. Kısa dönem askerlik yani 6 ay askerlik yapanlar için ailesine 3 aylık ödeme sağlanacak. Uzun dönem askerlikte ise 12 aylık askerliğe karşın 12 ay aileye ödeme sağlanacak.

1100 TL'ye Kadar Çıkıyor!

Eğer riskli bir yerde askerlik yapılıyor ise minimum 275 TL olan destek parası 1100 TL'ye kadar çıkabilmekte. Dolayısıyla nerede hangi pozisyonda askerlik yaptığınız oldukça önemlidir. Tüm bu etkenler göz önünde bulundurularak destek ödemesi gerçekleşmekte.