Peynir Fiyatı Kırmızı Eti de Geçti! Fiyatlar Daha Ne Kadar Artacak?

Peynir Fiyatı Kırmızı Eti de Geçti! Fiyatlar Daha Ne Kadar Artacak?

Kırmızı et fiyatı, tarihte ilk defa peynir fiyatının ardında kaldı. Bu gelişme sonrasında fiyatlarla ilgili güncel bilgiler verildi. Yetkililerden gelen açıklama ise maliyet kaynaklı bir zam yapıldığı yönünde.

Peynir fiyatındaki son dakika zam açıklamasıyla birlikte ilginç gelişmeler yaşandı. Tarihte ilk defa peynir fiyatı kırmızı et fiyatını geçti. Bu noktada zam açıklamasına ilişkin çeşitli ifadelere de yer verildi.

 Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sencer Solakoğlu, yaptığı açıklamada zamma ilişkin bilgiler verdi. Peki ya peynire daha fazla zam gelecek mi? Bu noktada önemli değerlendirmeler yapılıyor. Maliyetten ötürü böyle bir zam kararı verildiği vurgulandı.

Gıda Fiyatları Kontrol Edilebilir mi?

Solakoğlu, yaptığı açıklamada “Gıda fiyatlarında devletin kontrol edebileceği iki ürün var. Bunlardan birisi et diğeri ise süt" ifadesine yer verirken “Süt arzı çok düşük olduğu için fiyatlar afaki şekilde artmaya devam edecek. Süt fiyatlarının artış trendinde olması peynire ve süt ürünlerine ciddi bir biçimde yansıyor" dedi.

Kırmızı Ete Zam Gelecek mi?

Peynir ve süt fiyatındaki zamla birlikte kırmızı ette de yılbaşı öncesi bir gelişme yaşanacak mı merak ediliyor. Bu noktada açıklama yapılması beklenmekte. Güncel detayları sizlerle paylaşıyor olacağız.