Motorine Üst Üste Gelen Zamlar Yetmedi Bir Zam Daha Geliyor! Pompaya Bu Zamlar Nasıl Yansıyacak?

Motorine Üst Üste Gelen Zamlar Yetmedi Bir Zam Daha Geliyor! Pompaya Bu Zamlar Nasıl Yansıyacak?

Ekonomik kriz ve dolar kurundaki hareketlenme, enflasyon ve zam furyasının etkisini arttırmasına neden olmuştu. Bu dönemde iğneden ipliğe her ürün skalasında fiyatlar oldukça yükseldi. 200 lira ile sokağa çıkmak yetmez oldu.

Vatandaşlar, zamlar karşısında isyan ediyor. Dolar kurundaki hareketlenme nedeniyle gelen zamların ardı arkası kesilmiyor. Yeni yılda özellikle akaryakıt bazında birçok zam yapıldı. Sürücüler henüz yeni motorin zammını sindirememişken yen bir zam haberi daha geldi. Artık akaryakıt fiyatları el değil cep yakacak.

19 Ocak Çarşamba Günü Motorine Zam Geliyor!

Akaryakıt fiyatlarında değişikliğe gitmeye karar veren EPGİS, 19 Ocak 2022 tarihinde motorine bir zam daha yapılacağını açıkladı. Akaryakıt fiyatları, yeni yılın ilk dakikasından beri zamlanmaya devam ediyor. Yeni zamdan sonra motorin fiyatının tarihi rekoru kıracağı ve 14 lirayı aşacağı ortaya çıktı.

Motorin Zamları Pompa Fiyatlarını Nasıl Etkileyecek?

Motorin bazında yapılan zam, en son 8 Ocak 2022 tarihinde gelmişti ve ilgili zam 94 kuruş olarak açıklanmıştı. Bu zamla Ankara’da motorinin litresi 13,78 liraya yükselmişti. Ayrıca İstanbul’da pompa fiyatları motorin bazında 13,71 seviyesini bulmuştu. Çarşamba günü gelecek büyük zamla birlikte motorinin fiyatlarının ülke genelinde 14 lirayı geçmesi bekleniyor. Ayrıca motorine gelen zamla diğer akaryakıt ürünlerinin de zamlanmasına kesin gözüyle bakılıyor.