Memur Maaşı En Düşük Rakam Belli Oldu! Memurlar Yeni Zamla 12.000TL mi Alacak?

Memur Maaşı En Düşük Rakam Belli Oldu! Memurlar Yeni Zamla 12.000TL mi Alacak?

En düşük memur emekli maaşı için nasıl bir açıklama yapılacak? Bu noktada büyük bekleyiş sürüyor. Emekli maaş zammı ile memur maaş zammı oranı çok konuşulmakta. 2023 Ocak ayından itibaren geçerli olacak yeni maaşlar hakkında bilinmeyenlere yer verilecek.

Memur ve emekli maaşının en düşük ne kadar olacağı merak ediliyor. Bu bağlamda hem enflasyon hem de toplu iş sözleşmesinin etkili olması beklenmekte. Güncel gelişmelerle birlikte çeşitli detaylar da yanıt bulacağa benziyor. Özellikle de canlı yayında açıklama yapan uzman isim, önemli ifadelere yer verdi.

Memur Maaşı Kaç TL Olacak?

Memur maaşına ilişkin "Toplu iş sözleşmesine göre memurların alabileceği ücret sene başında zam yüzde 5 artı enflasyon farkıydı. Yüzde 2.5 seyyanen zam yapıldı yani 7.5 artı enflasyon düzenlemesi yapıldı. 42.35 emeklilerimiz, memurlarımız 41.69 zam aldı." açıklamasında bulunuldu. Öte yandan açıklamasına devam eden Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, Şu an itibarıyla Merkez Bankası’nın sene sonu beklentisi yüzde 65. Oluşan enflasyonist ortamla beraber ekim ve kasım aylarında mevsim şartları göz önünde bulundurulunca enflasyon yükselecek. Muhtemelen yıl sonunu yüzde 80 enflasyon ile kapatacağız.  Memurlarımız ve emeklilerimiz yüzde 40’lık artışı görebilecek bunun içerisinde sosyal refah payı düzenlemesi de olacak. 9 bin 105 TL şu anda en düşük maaş, 11 bin TL seviyesine gelecek." açıklamasına yer verdi.