Memur, İşçi ve Emeklilere Üzücü Haber! Ramazan Ayında Çok Zorlanacaklar!

Memur, İşçi ve Emeklilere Üzücü Haber! Ramazan Ayında Çok Zorlanacaklar!

Gıda fiyatlarında yaşanan artışlar ve fırsatçılığa dikkat çeken Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, hükümetten tavan fiyat uygulaması talep ediyor. Gıda denetiminde sıkı tedbirlerin alınması gerektiğini vurguluyor.

Ramazan ayına sayılı günler kala, çarşı ve pazarda gıda fiyatlarında belirgin bir yükseliş yaşanıyor. Bu durum, memurların, emeklilerin ve işçilerin ardı ardına gelen zamlara ayak uyduramamasına sebep oluyor. Fahiş fiyat artışları ve zamlar karşısında önlem alınması gerektiği konusunda Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) Genel Başkanı Yusuf Yazgan dikkat çekiyor. Yazgan, "Hükümetimizin fahiş kira artışlarına getirdiği sınırlamanın benzer bir düzenlemeyi gıda ve tüketim malzemeleri için de yapmasını istiyoruz" diyor.

Fırsatçılara Karşı Tedbir Alınmalı

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, gıda fiyatlarında Ramazan ayı öncesindeki artışların endişe verici olduğunu belirterek, gerekli tedbirlerin alınması ve tavan fiyat uygulamasının başlatılması gerektiğini vurguluyor. Yazgan, "Hükümetimizin fahiş kira artışlarına getirdiği sınırlamanın benzerini gıda ve tüketim malzemeleri için de getirmesini istiyoruz. Kamu görevlileri başta olmak üzere, fırsatçılara karşı milletimizin korunması önemlidir" diyor.

Gıda Denetiminde Sıkı Tedbirler Gerekiyor

Gıda denetiminde tavan fiyat uygulamasına geçilmesi ve denetimlerin sıkı bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini savunan Yazgan, "Cumhurbaşkanımızın enflasyonla mücadele sözü, gıda ve tüketim malzemelerinde de somut olarak hayata geçirilmelidir. İlgili bakanlık ve belediyelerin denetimleri sıklaştırması önemlidir. Bu mücadelede cumhurbaşkanımız yalnız bırakılmamalı, bakanlıklar ve kurumlar üzerlerine düşeni yapmalıdır" diye ekliyor.

Aracıların Fiyat Artışlarına Etkisi

Özellikle tarım ürünlerinin üreticiden çok daha yüksek fiyatlarla tüketicilere ulaştığını belirten Yusuf Yazgan, aracıların fiyatları artırdığını vurguluyor. Fırsatçıların üreticiyi ve tüketiciyi mağdur ettiğini belirten Yazgan, enflasyonla mücadele, fiyat istikrarı ve alım gücünün korunması için tavan fiyat uygulamasının önemli olduğunu belirtiyor.