Market Gıda Fiyatlarında Yeni Döneme Giriliyor! Vatandaşlar Rahatlayacak

Market Gıda Fiyatlarında Yeni Döneme Giriliyor! Vatandaşlar Rahatlayacak

Market fiyatlarında vatandaşları rahatlatacak bir uygulama sokuluyor. Fiyatlar karşılaştırması yapacak uygulama çıkıyor detaylar haberimizde.

Ticaret Bakanı Pekcan marketler için yeni kararlar alınıyor. Son zamanlarda vatandaşlar artan fiyatlar yüzünden oldukça büyük şikayetlerde bulunuyordu. Bu yüzden fırsatçılar bu dönem oldukça vatandaşın bütçesini yamultan fiyatlarla karşına çıktı. Yeni çıkacak uygulamaya göre vatandaşların telefon üzerinden karşılaştırabileceği ürün listesi bulunduracak. Fırsatçılık yapıldığında cezalar geleceği ve buna göre hareket edileceği açıklandı.

Gıda Fiyatlarında Yeni Dönem

Fiyat artışları gıda üzerinde çok fazla oynandı. Bu yüzden Ticaret Bakanı Pekcan yaptığı açıklama olarak  “Yeni bir çalışmamız var. Vatandaşımız evinden çıkmadan çevresindeki marketlerdeki fiyatları karşılaştırmalı olarak toplu görebilecek. Böylece neyi nereden daha uygun almak istiyorsa ona göre çıkıp alışverişini yapacak. Marketler de vatandaşların fiyatları karşılaştıracağını bileceği için buna uygun davranacaktır. Güzel bir uygulama olacak” dedi.

Gıda Fiyatları İçin Uygulama

Gıda fiyatları için uygulama olarak vatandaşlar için cep telefonlarına yükleyebilecekleri uygulama olacak. Vatandaşlar alışverişe çıkmadan önce fiyatlara bakarak karşılaştırmalar yaparak ürünlerini seçecek. Bütçesini buna göre oluşturacak bu sayede fırsatçılığın önüne geçecek. Fahiş fiyata satan marketlerde tespit edilip ceza işlemi yapılacak.

Serbest piyasa politikasını bozmamak adına bu tür işlevleri yapılmak isteniyor. Fırsatçılık için tahammül olmayacağı söylenerek hareket ediliyor. Bu durum karşısında vatandaşlar meraklı bir şekilde uygulamayı konulması için beklemeye başladı. Şikayetler edildiğinde bu tür sorunları yakından takip edildiği de açıklandı. Arz talep ilişkisine göre 81 ilde bu tür denetimlerin yapıldığı görülüyor.  Yapılan incelemelerde serbest piyasa koşulları altında incelemeler yapılıyor. İncelemeler sonucunda karar aşaması da uyumsuz ve fırsatçılık olduğunda cezai işlemler yapılıyor.

Ayçiçeği Fiyatı Neden Arttı?

Vatandaşlar son zamanlar Ayçiçek yağının fiyatından oldukça şikayetçi bu durum herkes tarafından biliniyor. Sosyal medya üzerinden de yoğun olarak bu konu hakkında eleştiri var. Ticaret Bakanı bu durum hakkında dünyada gelişen olaylar doğrultusunda dolar bazında yüzde 95 arttığı söylenirken bu durum bizde o kadar olmadığını açıkladı. Yurtdışına bağlı olmadığımızı ve bunun üzerinde de fırsatçıların olduğunu biliniyor. Bu yüzden tespitler yapılarak tam işlemler yapacağız. Vatandaşların bu tür şikayetleri yapabilmeleri için HFA mobil uygulaması yada Alo 175 hattından şikayetlerini ederek tespit çalışmalarını başlatabileceklerini belirtti.