KYK Öğrenci Burs ve  Kredi Ücretlerine Zam Geldi! 2022 KYK Öğrenci Burs ve  Kredi Ücretleri Ne Kadar Oldu?

KYK Öğrenci Burs ve Kredi Ücretlerine Zam Geldi! 2022 KYK Öğrenci Burs ve Kredi Ücretleri Ne Kadar Oldu?

KYK'dan öğrencilere burs ve kredi zammı müjdesi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla beraber KYK ödemelerine zam yapıldı. Peki lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri 2021 - 2022 eğitim öğretim yılında aylık kaç TL alacak? Burs ve krediye dair son gelişmeler haberimizde yer alıyor...

2022 yılında Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun vermiş olduğu öğrenci kredi ve burslarına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Enflasyondaki artıştan sonra asgari ücrete ve çeşitli ödemelere zam gelmişti. Şimdi ise öğrencilerin ne kadar alacağı merak konusu oldu. Bu seneden itibaren önümüzdeki seneye kadar aylık kredi ve burs ücretlerine zam geldi. Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine ne kadar ödeme yapılacak?

Burs Alan Öğrencilerde Artış!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun vermiş olduğu burs miktarında artış yaşandı. Fazladan 180 bin öğrenci daha burs alacak. Bu gelişmeye istinaden pek çok kişi yeni fiyatları merak ediyor.

KYK Güncel Kredi ve Burs Fiyatları

Zamlı haliyle beraber 2022 yılı güncel kredi ve burs fiyatları açıklandı. KYK'nın verdiği kredi burslarda artık lisans öğrencileri 850 TL alacak. Yüksek lisans yapanlar 1700 TL alırken doktora öğrencileri ise 2550 TL ödemenin sahibi olacak. Aylık olarak yapılan bu ödemelerin tarihleri ise TC kimlik numaranıza göre belirlenmektedir. KYK'dan burs veya kredi kazananlar belirli tarihlere göre ödemelerini alacaklardır. Yapılan zamlarla beraber son ödemeler bu şekildedir.