Kusurlu Ürün Satışlarında e-Devlet'ten Tüketici Mahkemesine Başvurabilirsiniz!

Kusurlu Ürün Satışlarında e-Devlet'ten Tüketici Mahkemesine Başvurabilirsiniz!

Tüketici Hakem Başvurusu'na dair bilinmeyenleri açıkladık. Satın aldığınız ürünün kusurlu çıkması sonrasında satıcı ile sorun yaşarsanız hakkınızı aramalısınız. Tüketici Mahkemesi tam olarak bunun için var. Peki ya e-Devlet üzerinden nasıl başvuru yapılacak?

e-Devlet son yıllarda çeşitli ihtiyaçlar için kullanılmaktadır. Ayıplı veya kusurlu ürün satmakta olan satıcıları şikayet etmek ve hakkınızı aramak için e-Devlet üzerinden hızlı bir şekilde müracaat gerçekleştirebilirsiniz. Dolayısıyla bu işlemin nasıl yapılacağı ve başvurularda taban ödeme miktarı hakkında bilgi vereceğiz.

e-Devlet'ten Nasıl Başvurulacak?

e-Devlet üzerinden arama kısmına "tüketici hakem" yazmanız yeterlidir. Sonrasında  'Ticaret Bakanlığı/ Tüketici Hakem Heyetlerine Başvuru İşlemi' yazısına tıklamalısınız. Daha sonra ürün ile ilgili çeşitli verileri girmeniz gerekiyor. İşte bu şekilde sizler de hakkınızı en kısa sürede arayabiliyorsunuz.

Tüketici Hakem Başvurusu'nda Bazı Şartlar

  • Bireysel kullanıcılar ile piyasaya ürün ve hizmet sunanlar arasında değeri 10 bin 280 TL’nin altında bulunan uyuşmazlıklarda ‘ilçe tüketici hakem heyetlerine’ başvuru yapılıyor.
  • 15 bin 430 TL’nin altında bulunan uyuşmazlıklarda ‘il tüketici hakem heyetlerine’ başvuruluyor.
  • Büyükşehir statüsünde bulunan illerde ise 10 bin 280 ile 15 bin 430 TL arasındaki uyuşmazlıklarda ‘il tüketici hakem heyetlerine’ gitmek gerekiyor.
  • Bu değerlerin üzerindeki uyuşmazlıklar için tüketici hakem heyetlerine başvuru yapılamıyor. Bunun için önce adliyelerdeki resmi arabulucuya başvurulması gerekiyor.