Kredi ve Kredi Kartı Borcu Olanlarda Şok Gelişme! Türkiye Bankalar Birliği'nden Değerlendirmede Buluyor!

Kredi ve Kredi Kartı Borcu Olanlarda Şok Gelişme! Türkiye Bankalar Birliği'nden Değerlendirmede Buluyor!

Kredi ve kredi kartı borcu olanların sayısı her geçen gün artıyor. 2022 yılı Ocak ve Haziran ayları arasında borcundan ötürü yasal takibe intikal edilenlerin sayısında yüksek artış yaşandı. Dolayısıyla Türkiye Bankalar Birliği'nden de açıklama geldi.

Kredi ve kredi kartı borçlarına ilişkin yasal takibe intikal edilenlerin sayısı paylaşıldı. 2022 yılı itibarıyla oldukça yüksek sayıda kişinin bu takip kararı ile karşılaştığı görülüyor. Çeşitli verilerle birlikte ödenmesi gereken miktar hakkında da çeşitli bilgiler paylaşıldığı görüldü.

800 Binden Fazlası Takipte!

Yasal takibe intikal edilenlerin sayısının 856 bin olduğu kaydediliyor. 2022 Ocak ve Haziran arasındaki bu veri dikkat çekti. Öte yandan kredi kartı borcundan ötürü intikal kararı alınan kişilerin 471 bin olduğu belirtilmekte. Bireysel kredi borcundan ötürü intikal kararı alınan kişilerin sayısı ise 584 bini geçti. Hal böyle olunca intikal kararlarına ilişkin Türkiye Bankalar Birliği'nden açıklama geldi.

Türkiye Bankalar Birliği'nden Değerlendirme!

Türkiye Bankalar Birliği, yaptığı açıklamada  "Kredi geri ödemeleri süresi konusunda sağlanan esnekliklere ilişkin düzenlemeler, yasal takibe intikal etmiş kişi sayısındaki gelişmelerde etkili olmuştur. Öte yandan, Risk Merkezi verilerine göre, Haziran 2022 ayı itibarıyla bireysel kredi kartlarını da içeren bireysel kredilerde tasfiye olunacak alacaklar bir önceki yıla göre yüzde 50 artış ile 30,7 milyar TL olurken, tasfiye olunacak alacakların bireysel kredilere oranı 0,1 puan artış ile yüzde 2,4 oldu." ifadesine yer verdi.