Kredi Kartı İstatistiklerinde Göz Korkutucu Sayılar Belli Oldu!

Kredi Kartı İstatistiklerinde Göz Korkutucu Sayılar Belli Oldu!

Kredi Kartı Kullanım oranı artış gösterdi. Bu durum fazlasıyla endişe verici olarak gözüküyor. Kredi kartı kullanım oranı haberimiz detaylarında paylaşıldı.

Kredi kartlarında yapılan araştırmalarda alışverişler rekor kıralı Ocak ayında bir önceki döneme göre yüzde 16 artış gösterdi. Bu durum para kullanmak yerine kartlara dönüş olduğunu gösteriyor. Bu tür durumdan borçlanmaların fazla olduğu da gözlemlenebilir. Kredi kartı ilgili istatistikleri detaylı olarak paylaşıldı.

Kredi Kartı Kullanım Oranı

Bankalararası Kart Merkezi Ocak ayı içerisindeki istatistiklere ortaya çıkardı. Türkiye de Ocak ayında 76.5 milyon kredi kartı, 44 milyon ön ödemeli kart, 140.3 milyon adet banka kartı kullanıma sunuluyor. Geçen yıla göre yüzde 9 artış gösteren kredi kartı, banka kartı olarak yüzde 5, ön ödemeli kartlarda ise yüzde 31 artış gösterimi sunuluyor. Toplam kart kullanım sayısı 260.8 milyon adede ulaşarak geçen yılkı dönemle beraber yüzde 10 arttı.

Kartlara Yüklenim Arttı

Kredi kartları, ön ödemeli kartları ve banka kartları ocak ayında yapılan ödeme tutarında yüzde 16 artış göstererek 103 milyar TL’lik alışveriş yapıldı. Bu tür ödemelerin 86.2 milyar TL’si kredi kartlarıyla yapıldı. Bunun 15.6 milyar TL’si banka kartlarıyla yapılırken, ön ödemeli kartların ödemesi de 1.2 milyar TL olarak belirlendi. Bir önceki yılın Ocak ayında dönemsel olarak büyüme oranı yüzde 13 kredi kartı, banka kartında yüzde 28, ön ödemeli kartlarda ise yüzde 145 olarak artış gösterdi.

Kredi Kartı Alışverişlerinde En Çok Neyde Kullanılıyor?

Yapılan araştırmalara göre en çok yapılan alışveriş türü elektronik araçlara harcama yapılıyor. Elektronik ürünlerde satış oranı yüzde 50 olarak artış gösterdi. İkinci kısım da market-gıda alışverişleri yer alıyor. Üçüncü kısımda ise bireysel emeklilik ve son olarak kamu vergi ödemeleri yer alıyor. Bu tür durumlarda kredi kartı fazla yüklenme olduğu borçlanma oranlarının arttığı da görünüyor. Özellikle market gıda yüklenmeleri fazla olması da ekonomik zorluklardan olduğu da söylenebilir. Elektronik artış olması da kişilerin bu konuda dikkatli olması gerekiyor. Bu tür alışveriş genellikle cep telefonu için yapılıyor. İnternet alışverişlerinin artmasıyla birlikte taksitle satış olarak da veriliyor. Bu duruma oldukça endişe verici olarak gözükebilir. Sokağa çıkma yasağının olmasıyla birlikte market gıda alışverişlerinde artış gösterdiğini belirtmek gerek.