Kış Geldi Doğalgaza Rekor Zam Geldi! Gelecek Olan Doğalgaz Zam mı Belli Oldu!

Kış Geldi Doğalgaza Rekor Zam Geldi! Gelecek Olan Doğalgaz Zam mı Belli Oldu!

Avrupa'da doğalgaza gelen zam sonrasında gözler Türkiye'deki doğalgaz faturalarına çevrildi. Yılbaşından sonra doğalgaz faturaları zamlanacak mı? Avrupa'da %800'ü bulan rekor zam herkesi etkiledi. Doğalgaz şirketleri bir çözüm arasa da henüz tam anlamıyla sonuç elde edilemedi.

Doğalgaz fiyatlarının Avrupa'daki zamlı hali şok etti. %800'lük zamdan sonra ülkemize ne zaman yansıyacağı merak ediliyor. Ayrıca fiyatlar ciddi anlamda artabilir. Faturalara yük binmesinden endişe ediliyor. Gerçekten de doğalgaz faturasına zam gelecek mi? İşte merak edilen ve pek çok kişinin araştırdığı zamlara ilişkin son detaylar...

TZT Doğalgazında Kura Bağlı Artış

TZT doğalgazının 1000 metreküp ve 1 ay vadeli 1613 euro olduğu bilinmekteydi. Kur fiyatlarıyla birlikte aynı doğalgazın fiyatı 1915 euroyu gördü. Şimdi ise durumun üstesinden nasıl gelinecek düşünülüyor. Doğalgaz firmalarının bir adım atması beklenmekte.

GazProm Çözüm Arıyor

GazProm ise çözüm bulabilmek adına çeşitli yollar deniyor. Ancak bunların uzun vadede sonuç vermesi mümkün olabilir. Kısa ve orta vade için beklentiler sıkıntı yaşanabileceği yönünde. Ayrıca Almanya'daki gaz miktarında da yarı yarıya bir düşüş yaşandığı iletildi.

Doğalgaza Zam Gelecek mi?

Ülkemizde doğalgaz faturalarına zam gelecek mi henüz kesin bir açıklama yapılmadı. Dolayısıyla fiyatlara ilişkin gelişmeler hala sürmekte. Doğalgaz kullanıcılarının merakla bekleyeceği son haberleri en kısa sürede paylaşacağız.