Kiracılara Geri Dönük Zam Yapılması Kiracıları İsyan Ettirdi! Kiralara Ne Kadar Zam Geldi?

Kiracılara Geri Dönük Zam Yapılması Kiracıları İsyan Ettirdi! Kiralara Ne Kadar Zam Geldi?

Ülke genelinde kira bedellerine yapılan zamlar, milyonlarca kiracının en önemli gündem maddesi oldu. Kiralık ev bulmanın zor olduğu bu dönemde durumu fırsata çevirmek isteyen ev sahiplerinin sayısı da bir hayli arttı. Yasal oranın üzerine kira artışı yapan fırsatçılara bir yenisi daha ekleniyor.

Ülkemizdeki milyonlarca kiracıyı bekleyen kötü haber geldi. Uzun zamandır kira bedelleri nedeniyle zor zamanlar geçiren kiracılardan son beş yılın kira fark bedelleri de talep edilmeye başlanacak. Üstelik kira bedelli için zaman aşımı da uygulanmayacak. İşte yeni kira zamlarıyla ilgili son gelişmeler.

Yeni Kira Zamlarının Detayları Belli Oldu!

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiren zam detayları da belli oldu. 10 yıl önce 1000 liraya ev kiralayan bir vatandaş, mal sahibi ile konuşarak yeni bedeli belirleyebiliyordu. Mal sahibi söz gelimi yasal zam oranı ile yüzde 15 ve yüzde 10 arasında kira zammı yapabiliyordu. Fakat pandemi nedeniyle ev kirasını arttırmayan çoğu ev sahibi, geriye dönük olarak zam yapmaya başladı. Yani 10 yıl önce kiralanan bir ev için geriye dönük zam ile 4 bin liraya kadar kira bedeli istenebiliyor.

Kiracılara Kritik Uyarı! ‘’Anlaşmalarınızı Mutlaka Yazılı Hale Getirin.’’

Yeni kira bedelliyle ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Ali Güvenç Kiraz, ‘’Kiracıların yasal artış dışında bir kira bedeli ödememeleri için ev sahipleriyle anlaşmalarını mutlaka yazılı hale getirmelerini öneriyorum. Aksi halde yıllar sonra yüksek bir kira bedeliyle karşılaşabilir ve kira farkı ödemek zorunda kalabilirsiniz.’’ ifadelerini kullandı.