İkinci El Araç Piyasası Resmen Çöktü! Akaryakıt Zamlarından Dolayı Satışlar Durdu!

İkinci El Araç Piyasası Resmen Çöktü! Akaryakıt Zamlarından Dolayı Satışlar Durdu!

Türkiye de yaşanan fiyatlandırma krizi devam ediyor. Yeni yıl gelmesiyle birlikte fiyatlarda değişim başladı. Özellikle sıfır otomobil fiyatlarında artıştan sonrası ikinci piyasasında dengesizlik devamlılık gösterdi. Kış dönemi gelmesiyle birlikte durgunluk dönemini başlattı. Ayrıca benzin fiyatlarının artmasından dolayı da kişilerin araç almamaları piyasayı durdurdu.

İkinci el otomobil piyasası dönem içerisinde değişikliğe uğruyordu. En çok değişim koronavirüs döneminden sonra gerçekleşti. Bu durumun olmasının en büyük sebeplerinden biri de sıfır otomobil araçlarında vergilendirmenin artmasından dolayı ikinci el piyasasını etkilendirdi. Yaşanan süreçte dolar kurunun etkisi büyük oranda gerçekleşti.

Koronavirüs döneminde üretim sıkıntısı çekilmesinden dolayı da fiyatlarda artış gösterdi. Yaşanan bu kaos ortamında belirli dönem canlı geçen ikinci el piyasası durgunluk seviyesine ulaşmaya başladı. Daha önceden sıfır alınan fiyatla ikinci el araç alınmaya başlandı. Bu durum araç sahibi yapmaya uzak kaldırmaya başladı.

İkinci El Araç Piyasasında Neler Olacak?

Kış dönemi boyunca otomobil pazarında durgunluk verecek gözüküyor. Yaşanan faiz oranlarından dolayı da taşıt kredisine yönelme yaşanmıyor.

Otomobil fiyatlarında sıfır araçlarda yükseliş olmasından dolayı da piyasa kararlılık düzeyinde fiyatlar yaşanmıyor. İlkbahar dönemine doğru kararlar verilirse yavaş yavaş düzelmeye başlanacaktır. Araç sahibi olmak isteyen kişiler artan benzin fiyatlar konusunda da yeni araç almak istemiyorlar. Masraflara bakıldığında ciddi bir sürecin içinden geçiliyor. İlerleyen zamanlarda neler olacak göreceğiz.