Hafta Sonu Açıklaması Az Önce Geldi! Ücretsiz İzinlerle İlgili Yeni Karar Çıktı!

Hafta Sonu Açıklaması Az Önce Geldi! Ücretsiz İzinlerle İlgili Yeni Karar Çıktı!

Ücretsiz izin sonrası kıdem tazminatı verilmeden işten çıkarılan bir işçi, mahkemeye itiraz etti. Şirket, kıdem tazminatı için sürenin dolmadığını ifade etti. Ancak ücretsiz iznin de çalışma süresinden sayılması ile işler değişti. Pandemi sürecinde kıdem tazminatı almak daha da kolaylaştı.

Kıdem tazminatı almayı bekleyen bir işçinin 60 günlük ücretsiz izin sonrası işten çıkarılması dikkat çekti. Avukatının gerekli yerlere itirazı sonrasında dava görüldü. Temizlik şirketi de mahkemeye bu konuda itiraz etti ve belirlenen sürenin dolmadığı gerekçesiyle kıdem tazminatı verilmemesi gerektiğini iletti. Mahkeme bu konuda pandemi sürecini de değerlendirdi.

Pandemi Süreci Çalışmaya Tabi Tutuldu

60 günlük ücretsiz iznin aslında pandemiden ötürü çalışma olarak sayılmasından ötürü kıdem tazminatı alınmasına hak kazanıldığı ifade ediliyor. Bu nedenle pek çok davanın görüldüğü ifade edilirken, söz konusu avukatın açıklamalarına göre ise mahkeme işçiyi haklı bulmakta. İşçi lehine verilen karar ise başına benzer durum gelmiş herkesi ilgilendirmekte.

Mahkemeye Başvurabilirler

Mahkemeye gerekli itirazın yapılması durumunda ücretsiz iznin kıdem tazminatını etkileyeceğini unutmamalılar. Dolayısıyla tazminat almak isteyenler ve haksız yere işten çıkarılanlar bu detayı gözden kaçırmamalı. Bakalım önümüzdeki günlerde başka ne gibi gelişmeler meydana gelecek.