Ev Kadınlarının Beklediği Haber Geldi! Bu Şartları Taşıyan Herkes Emekli Olacak!

Ev Kadınlarının Beklediği Haber Geldi! Bu Şartları Taşıyan Herkes Emekli Olacak!

Yeni yılda emeklilik başvurusu yapacak kişilerden talep edilen ana şartlar da belli oldu. Bu şartlar, çalışanların işe giriş tarihlerinden beri prim ödemesi yapması ve emeklilik için belirli süreyi tamamlaması olarak sıralanıyor. Bu şartları tamamlayan vatandaşlar emeklilik hakkı kazanabiliyorlar. Fakat vatandaşlar artık isteğe bağlı sigorta primi ödeyerek de emekli olabiliyorlar.

Ev hanımları, yeni yılda isteğe bağlı sigorta primlerini ödeyerek SGK prim şartını ve SGK gün şartını yerine getirmiş sayılıyorlar. Bu şartların yerine getirilmesinin ardında yaş durumuna bağlı olarak ev hanımlarının da emekli olması sağlanıyor.

İsteğe Bağlı Sigorta Başvurusunun Detayları Nelerdir?

İsteğe bağlı sigorta başvurusunda bulunabilmek için kadın veya erkek fark etmeden vatandaşların 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekiyor. Ayrıca isteğe bağlı emeklilik sigortası için çalışmamak şartı da aranıyor. Sigorta gerektiren bir işe bağlı olan vatandaşlar, isteğe bağlı sigorta başvurusunda bulunamıyorlar. Bunun dışında 30 günden az çalışan ve sigorta prim kaydına göre tam ödeme yapan vatandaşlar, isteğe bağlı sigorta başvurusunda bulunabilecekler.

İsteğe Bağlı Sigorta Primi İçin Ne Kadar Ödenmesi Gerekiyor?

Yeni yılda isteğe bağlı sigorta primini tamamlamak isteyen kişiler aylık 1669 lira ödeyecekler. Üstelik ev hanımları için bu miktarda belirli bir indirim de yapılıyor. Ev hanımlarının isteğe bağlı sigorta primi için 1548 lira ödemeleri yeterli olacak. Aylık 1548 lira prim ödemesi yapıp yaş kriterini tamamlayarak emekliliğe hak kazanmış her ev hanımı, emekli aylığı almaya başlayacak.