Erken Emeklilikte Kadınlara 2022 Yılı Müjdesi! Kadınlar ve Ev Hanımlarına Erken Emeklilik Geldi

Erken Emeklilikte Kadınlara 2022 Yılı Müjdesi! Kadınlar ve Ev Hanımlarına Erken Emeklilik Geldi

Emeklilik için düğmeye basıldı. Milyonlarca kadını ilgilendiren bu gelişmede kimler erken emekli olabilecek? Emeklilik yaşının düşürüleceği öğrenildi. Peki bunun için ne yapılması gerekiyor? Ev hanımı veya kadınların SGK'dan emekli olabilmesinin en önemli yollarından birini anlatacağız. Prim borçlarıyla ilgili gelişmeler...

Pek çok kadın erken yaşta emeklilik hayali kuruyor. Peki emeklilik için hangi şartlar gerekiyor? Ev hanımı veya kadınların emekli olabilmesi için borçlanma yöntemini kullandıkları bilinmekte. Bu yöntem aracılığıyla yıllar öncesinden emekli olabilmekteler. Peki çocuk sınırı var mı? Kadınların 50'li yaşlarında emekli olabilmesi için neler yapması gerektiğini açıklayacağız. Sigorta primi ve çalışma yılı gibi şartların yanı sıra prim borçlarınızın da ödenmesi gerekiyor. Bunun için doğum borçlanmasına başvurmalısınız. Kaç yıl erkenden emekli olabileceğinizi açıklayacağız.

Kadınlarda Emeklilik 2022

Kadınların emekli olması için borçlanmaya başvurması gerekiyor. Doğum borçlanması ile toplamda 6 yıl kadar erken emekli olabilirsiniz. Ev hanımlarının da buna dahil olduğunu belirtelim. Böylelikle toplu ödeme yapacağınız için sigorta priminiz yatırılmış olacak. Daha sonra emeklilik işlemleri başlayacak.

Çocuk Sahibi Olmak Şart

Doğum borçlanması olduğu için çocuk başına 2 yıl kadar yaştan düşülecek. Toplamda 3 çocuğa kadar bu sistem devam etmekte. Dolayısıyla 3 çocuğunuz var ise 6 yılınız emeklilik yaşından düşüyor. Bu da sizi pek çok kişiye göre daha erken emekli yapmakta.