Erken Emeklilikte 3600 ve 1800 Gün Şartı! Kimler Erkenden Emekli Olabilecek?

Erken Emeklilikte 3600 ve 1800 Gün Şartı! Kimler Erkenden Emekli Olabilecek?

Erken emeklilikte pek çok etken bulunuyor. Özellikle de 3600 ile 1800 günden emeklilik için hangi şartları yerine getirmek gerekiyor merak edildi. Gündeme bomba gibi düşecek bu gelişme ile beraber SGK'dan gelen açıklamalar dikkatle dinlendi. Peki ya kimler erkenden emekli olabiliyor?

Gündeme bomba gibi düşen erken emeklilikle ilgili bilinmeyenler çok konuşuluyor. Özellikle de son zamanlarda emekli olmak isteyenlerin yakından ilgilendiği bu durum büyük dikkat çekti. Peki ya 1800 günden emeklilik için hangi şartları karşılamak gerekiyor? Bazı mesleklerde sigorta priminin daha fazla olması nedeniyle yaş olarak erken emekli olunduğu bilinmekte.

3600 Günden Emeklilik Şartları!

3600 günden emekli olmak isteyenlerin sigorta kayıt tarihine dikkat etmesi önemli. 8 Eylül 1999 tarihi öncesinde kaydının yaptırılması ve 15 yıllık çalışma süresinin doldurulması çok önemli. Son olarak 3600 sigorta primi ile 50'li yaşlarda emeklilik mümkün hale geliyor. Son zamanlarda dikkat üstüne dikkat çeken bu durumla birlikte başka hangi şartların olduğu çok merak edildi.

1800 Günden Erken Emeklilik Şartları

1800 günden emeklilik için öncelikli olarak engelli raporuna ihtiyaç duyuluyor. Mesleğe bağlı şekilde yaşanan engelliliklerin yanı sıra çeşitli hastalıklardan ötürü de rapor alınabilmekte. Belirli bir yüzdenin üzerinde engellilik tespiti halinde 1800 günden emeklilik kolaylaşmaktadır.