EPDK'ın Yaptığı Baskı Sonucu Benzin ve Motorine İndirim Geliyor!

EPDK'ın Yaptığı Baskı Sonucu Benzin ve Motorine İndirim Geliyor!

EPDK, tüketicilere yakıt indirimleri için rafinerilere baskı yapıyor. İthalat avantajları tüketicilere yansıtılacak. İstanbul'da benzin 41,22 TL, motorin 44,3 TL. İndirimlerle fiyatlar düşebilir.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), ithal edilen ham petrol ve işlenmiş ürünlerin rafineriler için sağladığı fiyat avantajını tüketicilere yansıtmak için adımlar atmaya başladı.

EPDK Başkanı Yılmaz: Tüketici Koruma Önceliğimiz

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, uluslararası ve yerel piyasalardaki fiyat değişimlerini yakından takip ettiklerini ve bu bağlamda ithal ham petrol ve işlenmiş ürünlerin fiyat avantajlarını tüketicilere iletmek için rafinerilere yazı gönderdiklerini belirtti. Yılmaz, "Tüketicilerimizi korumak bizim önceliğimiz. Benzin ve motorin fiyatları serbest piyasada oluşurken, biz EPDK olarak piyasa oyuncularının uygulamalarını ve fiyat hareketlerini titizlikle izliyoruz" dedi.

Benzin ve Motorine İndirim Geliyor

Yılmaz, rafinerilere gönderilen yazıda gerekli uyarıların yapıldığını ve bu çerçevede benzin ve motorinde 1 ila 1,5 TL arasında bir indirim yaşanacağını duyurdu. "Bazı ülkelerden ithal edilen ham petrol ve işlenmiş ürünler, rafineriler için önemli kar avantajları sunuyor. Bu avantajın tüketicilere de yansıtılması gerekiyor. Rafinerilerin hızla harekete geçerek marj oranlarını güncellemelerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Güncel Akaryakıt Fiyatları

İstanbul'da benzinin litresi ortalama 41,22 TL, motorinin litresi ise 44,3 TL'den satılıyor.