En Düşük Maaş 11.500TL Oldu! Duyanlar İş Başvurusu İçin Akın Etti!

En Düşük Maaş 11.500TL Oldu! Duyanlar İş Başvurusu İçin Akın Etti!

İzmir'de bir belediyenin en düşük personel maaşını 11500 TL olarak belirlemesi büyük ses getirdi. Yapılan açıklamada çeşitli detaylara yer verildi. Peki ya işçi maaşının bu kadar yüksek belirlenmesi ile ilgili hangi detayları biliyoruz? Güncel gelişmeler haberimizde yerini alıyor.

Buca Belediyesi'nden gelen adım ile birlikte pek çok detay gözler önüne serildi. Öyle ki güncel gelişmeleri sizlerle paylaşacağız. Peki ya tam olarak neler biliyoruz? Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'tan gelen açıklama dikkat çekti.

Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

İmzalanan Toplu İş Sözleşmesi ile birlikte çeşitli detaylara yer verildi. Bakan Erhan Kılıç'tan gelen açıklama ile birlikte işçilere sağlanan 11500 TL'lik maaş belli oldu. Öte yandan asgari ücretin iki katından da fazla olması dikkat çekti.

Açıklamada Bulundu

“Makamlar gelip geçicidir. Ancak emek ve çalışanlar belediyemizin olmazsa olmazıdır. Kentin yaşanabilir hale gelmesini sağlayanlar emekçi kardeşlerimizdir. Ben işçilerime vereceğim maaşı belirlerken verebileceğim maksimum rakam nedir ona bakarım. Onları mağdur etmek istemem. Aynı zamanda kendi mali disiplini sağlayacak, Belediyemizin çalışmalarını engellemeyecek bir rakamı belirlerim. Teknik olarak verebileceğimiz en iyi rakamı verdik. Toplu iş sözleşmesi tüm emekçi kardeşlerime hayırlı uğurlu olsun. Analarının ak sütü gibi helal olsun.”