Emekliler Hesaplarınızı Kontrol Ediniz! Emekli Ek Maaşlar Hesaplara Yatmaya Başladı!

Emekliler Hesaplarınızı Kontrol Ediniz! Emekli Ek Maaşlar Hesaplara Yatmaya Başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde en düşük emekli maaşının 1.500 liradan 2.500 liraya yükseleceği müjdesini vermişti. Kanun teklifi meclisten geçerek yasa haline geldi. Şimdi memur ve emekliler, ek zam ödemelerinin ne zaman yatacağını merakla bekliyorlar.

Memur ve emekliler için yapılacak zam teklifi TBMM Genel Kurulu’ndan geçerek yasa haline geldi. Vatandaşlar, yeni yılda aylıklarını zamlı olarak alacaklar. Verilen müjdeden sonra zam miktarı ve ne zaman yatağı konusu merakla araştırıldı. İşte merak edilen konu hakkında aktarılan son detaylar.

Emekli ve Memur Maaş Zammı Ne Kadar Oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu, yeni yıla girerken enflasyon verilerini de açıkladı. Buna göre Ocak ve Haziran ayını kapsayarak uygulanacak emekli maaş zammı da belli oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, aylıklarında yüzde 25.47 oranında zam görecekler. Ayrıca memur aylıkları için de yüzde 30.5 oranında zam yapıldı. İki ayrı kesimin de emekli maaşlarını Ocak ayı itibarıyla zamlı olarak almaları bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdeli Haberi Vermişti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıla girmeden önce müjdeli haberi vermişti. Erdoğan, ‘’Memurlarımızın maaş oranını yüzde 30.5 olarak belirledik. Ayrıca SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de yüzde 25.47 oranında zam yapılacak. Bu sayede en düşük emekli maaşı 1.500 liradan 2.500 liraya yükseltilecek.’’ ifadelerini kullanmıştı.