Emekli ve Memurlara Yeni Zam Müjdesi Geliyor!

Emekli ve Memurlara Yeni Zam Müjdesi Geliyor!

Emekli ve Memurlara yeni toplu sözleşmeyle zam gelecek. Beklenen zam ne zaman olacak? Merakla beklenen zam haberinin detayları paylaşıldı.

Memur, emekli ve kamu işçisi olan kişilere müjdeli haberler geliyor. Yapılan görüşmelere göre dört ayrı zam gelecek. İleride imzalanacak sözleşmeye göre emekli ve memur zamları da belirlenmiş olacak. Toplu sözleşmenin yapılmasıyla birlikte zamların belirli olması bekleniyor. Yapılan haber sonrasında emekli ve memurlara sevindirici gelişmeler yaşandı. Geçim derdinin olduğu günler umut dolu bekleyişlerde sürüyor.

Kamu İşçileri Zam Teklifi

Kamu işçilerinin alınan habere göre maaş zam oranları, mali hakları ve maaşların görüşülmesi TÜRK-İŞ tarafından yürütülerek hareket edilecek. 1952 yılından beri Türkiye’nin büyük işçi konfederasyonluğunu yapan yer 700 bin kamu işçisine ait hesaplamaları yaparak 2 sene boyunca yararlanacağı maaş zamları, mali hakları ve maaş ödemeleri hakkında konuşmasını yapacak.

Memur ve Memur Emeklisine Ne Kadar Zam Yapılacak?

Memur ve memur emeklisine zamlar oldukça beklenen haberlerden biri olarak görülüyor. Türkiye de toplam 5.5 milyon memur ve memur emeklisi bulnuuyor.2 yıllık sosyal hak ve mali haklarında iyileştirme yapılacak. Bu toplu sözleşme Ağustos ayları içerisinde gerçekleşecek. Bu kararın ortaya çıkmasıyla birlikte 2022, 2023 yılları için 4 ayrı zam oranları belli olacak. Normal de memur ve memur emeklileri kanuna göre yılda 2 kere zam almaktadır. Bu zamlar Ocak ve Temmuz aylarında yapılıyor. Toplu sözleşmeyle birlikte bu zam oranları tekrardan göz önüne serilerek sunulacak.

Emekli Sandığına Zam Geliyor!

Memur emeklilerin yanında Emekli sandıkları içinde haberler geliyor. Toplu sözleşme emekli sandıkları için geliyor. 6 aylık enflasyona göre yapılan zam oranlarında güncelleme olacak. Temmuz ayına kadar oluşacak enflasyon rakamlarına göre toplu sözleşmeyle zam belirlenecek!

Memur ve Emeklisine Dört Farklı Zam Yapılıyor!

Toplu sözleşme yapılmasıyla birlikte Bağkur ve SSK’lı olaları zam almasıyla birlikte memur ve memur emeklisine de zam gelecek. Memur ve memur emeklilikleri merakla toplu sözleşmeyi bekliyor. Yapılan sözleşmelere göre SSK Ve Bağkurlu 2 sene boyunca alacakları zamlar belli olacak. Yapılan sözleşmeye göre de memur ve memur emeklileri alacaklar dört kez yapılacak zammı öğrenmiş olacak. Önümüzdeki aylarda olacak tahminler basında yer alacaktır.