Elektrik Faturanız 150 Liranın Üzerinde Geldiyse Mutlaka Bunları Yapmalısınız!

Elektrik Faturanız 150 Liranın Üzerinde Geldiyse Mutlaka Bunları Yapmalısınız!

Elektrik faturalarında uygulanan son zamlarla beraber milyonlarca vatandaş, elektriği nasıl daha ucuza kullanabileceklerinin yollarını araştırmaya başladı. Bu sene 140 lira ve üzeri elektrik faturası ödeyenler, bu miktarı daha da ucuzlatmanın yollarını aramaya çalışıyor. Bunun için son günlerde popüler olan serbest tüketici kaynağı gündemde.

Yeni yılla birlikte serbest tüketici limiti de belirlenmiş oldu. Bu yıl serbest tüketici olabilmek için 1400 kWh ve üzeri elektrik tüketiminizin olması gerekmektedir. Yani 150 lira ve üzeri fatura ödeyen herkes, serbest tüketici grubuna dahil edilecek. Kendilerini serbest tüketici olarak gören aileler, istedikleri enerji firmasıyla çalışarak işbirliği içerisinde daha az fatura bedeli ödeyebilmektedir.

Elektrik Faturasında Avantaj Sağlayan Serbest Tüketici Nedir?

Elektrik tedarikçisi değiştirme hakkına sahip olan her vatandaş, ‘’Serbest Tüketici’’ olarak adlandırılmaktadır. Serbest tüketici limiti, 2022 yılında yıllık 1507 lira olarak belirlenmiştir. Bu tutarda fatura ödemesi gerçekleştiren herkes, serbest tüketici olarak enerji tedarik firmasını değiştirebilmektedir.

Serbest Tüketici Nasıl Olunur?

Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği ve Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliğinin 30/A maddesinde beyan edilene göre, yıl içerisinde 1400 kWh üzeri enerji tüketimi sağlayan veya aylık elektrik faturasına 150 lira ve üzeri ödeyen her abone, serbest tüketici limitini doldurarak serbest tüketici sıfatına hak kazanır.