Ekmek Üretiminde Maliyetler Arttı! Ekmek 6 Lira mı Oluyor?

Ekmek Üretiminde Maliyetler Arttı! Ekmek 6 Lira mı Oluyor?

İstanbul'da ekmek fiyatının 6 TL olabileceğine dair çeşitli iddialar gündemdeki yerini aldı. Öyle ki ekmek alımlarında yeni bir artış olması bekleniyor. Maliyetler iyice arttı ve bu durum pek çok kişiyi yakından ilgilendirmekte. İşte Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'dan gelen zam açıklaması.

İstanbul'daki ekmek fiyatında yaşanan gelişme gözler önüne serildi. Maliyetlerin iyice artmasıyla birlikte pek çok kişi neler olacağını merak ediyor. Dolayısıyla yakın zamanda yapılacak zamla ilgili çeşitli ifadelere yer verildi. Hali hazırda ekmeğin 4 TL'den satılması ancak gelen maliyet artışlarının %200-300'ü bulması gözden kaçmadı. Buna göre bir zam yapılması halinde ekmeğin en az 6 TL olabileceği belirtilmekte.

Ekmekte Maliyet Çok Yükseldi

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'dan gelen açıklamalar doğrultusunda ekmekteki maliyet artışı bir kez daha açıklandı. Dolayısıyla yakın zamanda kamuoyunun merak etmekte olduğu zam gelecek mi göreceğiz. Ekmek fiyatı ile ilgili çeşitli ifadeler yerini almış vaziyette. Yakında neler olacağına dair bilgiler verilecek.

Zammın Nedeni Belli Oldu

Yapılan açıklamada zammın temel nedeni açıklandı ve "Geçen sene eylül ayında 200 gram ekmek 2 buçuk liraydı, kilosu ise 12 lira 50 kuruştu. Bu sene ise 200 gram ekmek 4 lira, kilosu ise 19 liraya çıktı. Toplamda ekmeğe yüzde 53 zam yapılırken, maliyetler ise başta doğalgaz ve elektrik olmak üzere tüm girdiler yüzde 200-300’den fazla arttı. Geçen sene 150 liraya aldığımız maya bu sene 350 liraya çıktı. Bunların yanı sıra işçilik maliyetleri de sigorta primleri vs de yüzde 100’e yakın arttı" ifadesine yer verildi.