Dolardaki Düşüş Devam Edecek mi? Doları Hakkında Gelişmeler Neler?

Dolardaki Düşüş Devam Edecek mi? Doları Hakkında Gelişmeler Neler?

Dolardaki son durum ilgili düşüşlere devam ediyor. Bu durum ne zamana kadar devam edecek detaylar haberimizde paylaşıldı.

Dolardaki Düşüş Devam Edecek mi?

Son zamanlar Türk lirası değerlerinin yükselmesi beraber dolardaki düşüş sürmeye başladı. Buradaki durumla ilgili uzmanlar ne tür açıklama yapıyor. Dolardaki düşüş devam edecek mi? Yatırımcılar bu konuda hakkında araştırmaları sıkça yapıyor.  Uzmanların bu şekilde gidilip yeni reformlar yapılmasıyla birlikte 6.80-6.85 gibi tutarlara da düşebileceğini iddia ediyorlar. Ancak ABD ve AB ilişkilerinde bozulma bu düzenin bozulmasına neden olabilecek ileri dönem için neler bekliyor detaylar haberimizde.

Dolar Durumu Ne Olacak?

Türk lirası değer kazanmaya kasım ayında yaşanan yönetim değişimi sonrasında yüzde 20 değer kazanarak ilerlemeye devam etti. Ancak bu değer kazanma olaydı dört yıl içerisinde yüzde 60 değer kaybı yaşandıktan sonra oldu. Dolar 6 ay sonra 7 liranın altına düşerek hareket etti. Bu tür durumda uzmanlara sorulan sorularda “Kurdaki düşüş devam edecek mi?” soruları soruldu. Geçtiğimiz Temmuz ayında 6.80 li seviyelere yatay geçiş yapan dolar Ağustos da tekrar yükselmişti ve rekor seviyeleri zorlama yaptı.

Dolar ilgili görüşlerini belirten Işık Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr.Evren Bolgün doların 6.80 ve 6.85 seviyelerine ineceğini işaret etti. Ayrıca yaptığı açıklama yaparak bu düşüşü desteklenmesi devam edebilir. Ancak yapısal reform, anayasa değişiklileri devam edilirse bu tür hareketlenmelerin olacağını belirterek “ TL’ye güven henüz başlamadı, dövize yönelme durumu yıl içerisinde artma ihtimalide var. Dış politika ve savunma tarafında ABD ile ilişkiler ve Avrupa Birliği yaptırımları yeniden gündeme alması ana riskleri oluşturuyor” açıklamasını yaptı.

Türk Halkı Türk Lirasına Güvensiz Buluyor

Hane halkları Türk lirasına karşı güvenleri kaybetmiş duruyor. Vatandaşların parasını değerlendirmek için parasını dolara çeviriyor. Bu durum karşısında düşüşlerin devam etmesi çoğu kişiyi zarara sürükleyebilir. Bu tür yatırımları dikkatle yapılması gerekiyor. Şuan da Türk lirasının değer kazanması olağan gözüküyor. Ancak dış ilişkilerin iyi tutulmasıyla birlikte reformların olması bu durumu hareketlendirecektir. Yıl sonları tahminlerine göre bu yıl içerisinde bu tür olaylar devam ederse hep dolar 7 lira altında göreceğiz. Yeni toparlanma hareketleri de olursa bu durum daha hızlı düşüşlere sahip olacağız. Yatırımcılar da bu durumu dört gözle olarak bakıyor.