Doktor ve Hemşireye Ek Ödeme Haberi! Kim Ne Kadar Maaş Alacak?

Doktor ve Hemşireye Ek Ödeme Haberi! Kim Ne Kadar Maaş Alacak?

Doktor ve hemşirelere yapılacak ödemelerde güncel gelişmeler gözler önüne serildi. Dolayısıyla son dakika ek ödeme imkanına bakacak olursak maaşlar da bir hayli arttı. Uzman hekimlerin alacağı maaş ile hemşirelerin ki çok merak ediliyor. İşte pratisyen, uzman, asistan doktor ve hemşirenin yeni maaşı...

Sağlık çalışanlarına sağlanan ek ödeme gelişmesi ile birlikte doktor ve hemşirelerin toplamda alacakları parada değişiklik olacak. Dolayısıyla güncel detaylar merak ediliyor. Kimin ne kadar alacağı ve ödemelere ilişkin detaylar haberimizde yerin almak üzere. 15 Ağustos itibarıyla ödemelere başlanacağı belirtilirken 1 Temmuz kararı sonrasında ek ödemelerle ilgili merak edilenler yanıt buluyor.

Doktor ve Hemşire Ödemeleri Artıyor

Doktor ve hemşirelerin alacakları ödemelerde artış olduğu görüldü. Dolayısıyla maaş artmasa bile ek ödemelerdeki yükselişle birlikte toplam ödemelerinin yükseldiğini belirtebiliriz. Sağlık çalışanları, bir süredir alım gücü karşısında eriyen ödemelerine karşı bir düzenleme yapılmasını beklemekteydi.

Ek Ödemeler Ne Kadar Arttı?

Uzman hekim ve diş hekimleri, kademelerine göre 10 bin TL'ye kadar ek ödeme alabilecek. Asistan hekimler için taban ödeme 7500 TL'ye çıkarken, pratisyen hekimlerde ise 5 bin Tl olarak belirtildi. Hemşirelerin 800 TL'lik ek ödeme sonrasında maaşlarının 10 bin TL'yi geçtiği ifade edildi.