Devlet Onayladı! Başvuran Herkesin Elektrik Faturasını Devlet Ödeyecek!

Devlet Onayladı! Başvuran Herkesin Elektrik Faturasını Devlet Ödeyecek!

Devlet desteğiyle elektrik faturalarınızı ödeyin! İhtiyaç sahibi hanelere yönelik elektrik faturası yardımıyla ekonomik rahatlama sağlayın. Başvuru için PTT şubesine kimlik ve fatura ile gidin. Hemen destekten yararlanın!

Devlet, ihtiyaç sahibi hanelere yönelik elektrik faturası desteğini sürdürüyor ve 2024 yılı destek ödemeleri için belirlenen tutarlar açıklandı. Bu yıl, 4 milyon 53 bin hanenin elektrik faturalarını devlet üstleniyor.

Devlet Tarafından Elektrik Faturaları Karşılanıyor

Elektrik faturalarının tutarı hesaplandı ve devlet tarafından ödenecek miktarlar belirlendi. Buna göre, belirli bir tüketim karşılığı için destek ödemeleri yapılacak. Örneğin, 125 kwh karşılığı 216.82 TL, 150 kwh karşılığı aylık 260.19 TL elektrik fatura desteği sağlanacak.

Aylık Elektrik Tüketim Desteği Artık Belli

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYD) tarafından belirlenen hak sahipleri, aylık 260 TL'ye kadar elektrik tüketim desteğinden faydalanabilecekler. Bu destek, düzenli merkezi yardım ve aylıklara hak sahipliği belirlenen haneler için geçerli olacak.

Hanedeki Kişi Sayısına Göre Destek Değişiyor

Muhtaç hanelere sağlanacak destek, hanede yaşayan kişi sayısına göre değişiklik gösteriyor. 1-2 kişilik haneler için 130.09 TL, 3 kişilik haneler için 173.46 TL, 4 kişilik haneler için 216.82 TL ve 5 kişiden fazla haneler için aylık 260.19 TL elektrik fatura desteği verilecek.

Devlet, Elektrik Faturalarını Üstleniyor

Ortalama olarak, devlet tarafından sağlanan destek tutarı 200 TL'ye kadar olacak. Bu da aylık 800 milyon TL'ye ve yıllık olarak yaklaşık 10 milyar TL'lik elektrik faturasının devlet tarafından karşılanacağı anlamına geliyor.

Kimler Destekten Yararlanabilir?

Destek programından faydalanabilecek kişiler arasında 65 yaşını doldurmuş muhtaç bireyler, düzenli merkezi yardım alanlar, eşi vefat etmiş kadınlar, muhtaç asker aileleri, öksüz ve yetimler ile kronik hastalıklara sahip olanlar bulunmaktadır.

Ödemeler PTT Aracılığıyla Yapılacak

Destekten yararlanmak isteyenlerin herhangi bir kuruma başvurması gerekmemektedir. Kimlik kartı ve elektrik faturasıyla birlikte PTT şubesine başvurmaları yeterlidir. Ödemeler, düzenli sosyal yardım almaya devam eden hak sahiplerinin sistem üzerinde yapılan kontrollerin ardından gerçekleştirilmektedir.

Kiracılar da Destekten Yararlanabilir!

Hak sahiplerinin kiracı olmaları veya elektrik sayaçlarının ev sahiplerinin üzerine olması, destek almalarına engel değildir. Hak sahipleri, bakanlık sistemine kayıtlı oldukları için ek belge sunmadan destekten faydalanabilirler.

Geçen Yıl da Destekler Arttı

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, bu yıl da devam eden destekler arasında ısınma amaçlı kömür desteği bulunmaktadır. Geçen yıl 1.7 milyon ton kömür desteği sağlanırken, doğalgaz tüketim desteği için 634 milyon lira harcama yapıldı. Devletin sosyal yardımlarında sürekli artış gözlemlenmektedir.